Hoppande havsöring

Trevligt nog så kommer det lite spännande rapporter ifrån olika håll, där dels gamla kunder och fiskevänner berättar och skickar bilder på sina fångster.

Som bäst så har det kommit upp havsöring i 5 kg klassen och en del andra havsöringar över 50 cm, samt en del under måttet.

Platserna är i stort vad många skulle klassa som vanliga vinter och vårplatser, inte för att det för den skull är nödvändigt med kallt eller strömsatta partier för att det skall hända nått.

Nattfiske efter havsöring med märla

Hoppande havsöring blir bara vanligare och vanligare, tobisen syns också mer på olika sträckor även om det på en del platser är helt klart fler räkor i större storlek

Ett av mina trick för sommarfiske är att testa av olika platser för att se om det hoppar en del havsöring, poängen är att lägga platserna på minnet, så man kan fiska av platsen igen vid olika tillfällen lite försiktigare

Säl kan också bidra till att man hittar bra fiske platser, för oss flugfiskare är säl bara till fördel, då de trycker in havsöringen på grundare vatten gärna i stim eller så kan man få se vilka djupkanter som är viktiga att fiska av regelbundet.

Nu när det varit som varmast så har jag varit lite försiktigare med att fiska, dels med hänsyn till att det är för varmt för mig själv, men även för havsöringen som inte tål så bra att återsättas i sommarvärmen.

En del av mina fisketurer har gått till att trampa igenom både kända och okända sträckor över både sand och tång för att få en förkänsla av var havsöringen står nu under sommaren.

Dessa snabba turer har avslöjat en del spännande platser som jag nu skall fiska av lite mer innan jag försvinner till Norge en lite längre period för att sen fiskas på igen vid ett par guidningar framöver.

Honey shrimp

För övrigt så visar det sig också att en del gamla platser har ändrat karaktär och skapat platser som nu bjudit på närkontakt av havsöring i 3 kg klassen.

Lite lurigt att fiska av, då det blir som en bassäng med tångkanter runt omkring, mitt i denna ”badtunna” ställer sig havsöringen gärna och attacker glatt det som simmar över dess ståndplats, mer om detta i kommande artiklar

Nu är det i princip 6 veckor kvar innan fiskesäsongen stänger igen här i Skåne.

Den 15 september, så får vi börja vänta till den 1 januari igen, hoppas nu bara det går att resa lite, så får det förhoppningsvis bli en resa till Danmark över en helg.

Tight Lines
Christopher

Ps: fortsätt gärna och berätta om fångster och fångstplatser , det hjälper mig mycket kring det jag själv testar av för ögonblicket