bg_image

Christopher

Flugfiskare på kusten

ANGLING-GUIDE

Som Certifierad Dansk guide så är jag även ansvarsförsäkrad i Sverige och Danmark samt hlr och förstahjälpen utbildad,följer de guidelines , krav och riktlinjer som Danska sportfiskeförbundet kräver av en professionell guide.

Mitt namn är Christopher, jag talar Engelska, Danska och Svenska flytande, lite tyska kan jag också. Jag bor i Skanör. sydspetsen på Skåne, nära Malmö och Köpenhamn. Jag flugfiskar året runt i Skåne, Danmark och Bornholm, guidar lite då och då för Skandinaviska gäster.

På vardagar så är jag Konsult på Scotwork och BellBlomquist Consulting

Tight Lines
Christopher
Certifierad Dansk flugfiskeguide

Om mig som flugfiskare

Flugfiske efter havsöring i havet runt Skåne och på Bornholm är min stora hobby,fritidsintresse och passion. Vår kust från Simrishamn via Bornholm upp till Hittarp norr om Helsingborg kan jag mycket väl.

Jag filmar gärna mina turer på kusten, binder mina flugor själv, guidar vid tillfälle.

Mitt flugfiskefokus är sen ett par år tillbaka att kroka de riktigt fina öringarna på kusten.

Därför fiskar jag bara på de områden längs våra kuster där jag vet att blank havsöring både trivs och finns.

Min erfarenhet är att blank havsöring gärna simmar i anslutning till sandbotten.

Tips och trix bjuder jag gärna på,är känd som ” Nibor” i flugfiskekretsar.

Senaste hittar du på bloggen

Er guide till Skåne, Danmark och Bornholm

Jag har i många år flugfiskat längs Skånes, Danmarks och Bornholms kuster efter havsöring. Som så många andra började mitt flugfiske som ren avkoppling från en tuff vardag.

Jag har även varit bosatt på Österlen i många år där jag i princip flugfiskade varje dag förutom i förbudstider då jag brukar åka till Bornholm ett par gånger på hösten.

I mitt sällskap kan jag visa och hjälpa Er hitta den optimala upplevelsen av att få fånga en havsöringen på fluga vid våra skånska kuster, Danmark eller Bornholm.

Min erfarenhet och kunskap om var man skall flugfiska och hur ,gör att jag med största säkerhet kan ge Er den flugfiskeupplevelse Ni önskar på kusten.

Boende, mat, guide , flugbindning mm kan kombineras efter önskemål och budget, titta gärna på mina filmer på Youtube, så förstår ni nog.

Kustfiske är inte lätt och det skall det inte vara. här krävs både teknik, uthållighet och kunskap för att få resultat.

Det bästa är om man lär sig fiska på 3-4 platser regelbundet som man lär sig väl,då ökar chanserna markant till att få den drömöring som vi alla jagar efter.

När det väl sker att öringen kliver på, så finns det en njutning och glädje som mer än väl bekäftar att det är väl värt alla timmar på kusten.

Catch & release gäller som grundprincip för min del vid fiske på kusten, en orsak till att jag fiskar fort och drillar hårt , så jag kan återsätta alla öringar snabbt.