Havsöring i Solsken

Vilket väder vi har, helt fantastisk att få gå och njuta av flugfiske på kusten nu när äntligen värmen kommer tillbaka.

Jag kan väl också lugnt konstatera att det nog aldrig varit fler ute och fiskat på kusten än just nu, helt klart att jobba hemma fått en ny betydelse.

För min egen del så har det varit fullt upp med jobb, då turbulensen vi alla upplever stökar till det med allt som pågår just nu.

Ice loppen

Därför är det rätt skönt att få komma ut dessa småturer och fiska lite i lugn och ro och komma bort ifrån oron som härjar.

Flugfiskarens dag fick ställas in, vilket jag tror de flesta har förståelse för, tycker vi alla skall försöka bidra så gott vi kan, tids nog så får vi hoppas allt blir normalt igen.

Havsöringen håller helt klart inte semester, ser man på både statistik och rapporter jag får , så har nog Öresund varit den hetaste platsen ett bra tag.

Östkusten har också levererat bra, även större fisk, men skall man titta på Danmark så har Fyn och Stevns varit riktigt heta platser att fiska på.

Blank havsöring c/r

Sydkusten har nog haft fler fiskare än fiskar i år, mycket av det som kommit upp har varit smått med några undantag.

Många av de traditionella platserna på sydkusten har ett så högt fisketryck att antingen skall man veta var eller så är det bättre att lägga tid på andra platser.

En hel del Göteborgare har varit nere och vänt, men nu den 1 april, så drar det igång på västkusten, väl unnat till alla som gått och väntat på premiären.

Intressant nog så är Öresundsbron stängd för oss Svenskar ,men Danskarna kommer gärna över och fiskar här, speciellt efter att Svenska rapporter blev kända i DK.

Spook Stalker 8 fot klass 6

Jag har även fått förfrågan om att köra kurser för grupper , något som nu inte helt lämpar sig än , men jag kan köra enskilda flugfiskekurser för de som är intresserade.

Tanken är i så fall att lära ut allt praktiskt och taktiskt som man skall tänka på, ett upplägg för de som vill lära sig mer än bara få en guidning.

Iden är att hjälpa till med det jag kan för att hjälpa till att få upp din fångstgaranti till i varjefall att hitta havsöring varannan gång du är ute.

Niboronebrown

Många har allt för många bom turer mellan havsöringarna, så till den milda grad att det blir frustrerande, något jag har förståelse för.

Nu blir det snabbt bättre fiskeväder och fiske på kusten, så om du tvekat åka ut, så gör det nu, för min del så blir det mer östkusten framöver.

Har några nya platser som skall inventeras, helt klart spännande och något som jag kommer tillbaka med framöver.

Passar på att önska alla gött flugfiske på kusten, håll bara minst spöavstånd, sätt gärna tillbaka havsöringar om du kan , så får vi alla chansen en gång till.

Skitfiske på Er
Christopher

PS: vill nu har en personlig kurs så ingår ett valfritt spö klass 6 eller 7 med valfri lina och 8 timmar på kusten, bara du och jag för 4500 sek.

Du kan passa på att testa vad du skall ha när vi är ute så blir att rätt.
Kör ett begränsat antal på 4 st nu innan 20 april, sen har jag fullt upp igen.