Havsöring på Tobis imitation

Visst får man se upp mellan regn skurar och åskväder och kanske undvika de varmaste dagarna med temperaturer uppåt 30 grader, viktigast är kanske att vattentemperaturen håller sig bättre där du väl väljer att fiska lite.

Passa annars gärna på både tidigt och sent på dagen, nu är det ljust de flesta timmarna, men det blir inte riktigt mörkt , så är mitt i juli, vilket ger en chans till att få uppleva några spännande timmar sent på kvällen eller tidigt på morgonen.

Det viktigaste att tänka på nu är att återsätta havsöringen under skonsamma omständigheter, självklart kan du behålla det du fångar, men för min egen del även om en del gnäller över det, så återsätter jag i princip allt nu för tiden.

Hållbart fiske kan vi säker diskutera ihjäl oss över, visst de varma vattnet gör det mer känsligt att återsättningen kan misslyckas, men för den skull behöver fisket inte undvikas.

Så länge du kanske trycker in hullingen och tar dig tid med att se till att havsöringen inte är helt slut vid utsättningen igen.

 

Min senaste tur med min Tobis imitation var rätt skoj, inte nog med att jag gissade var det kanske tog en öring, men också att min paus gjorde ett första påslag och två intagningar senare så satt öringen på kroken.

Det här med pausen är lite spännande , jag vet nämligen vad Nibor flugan gör när den står still i pauserna, något som jag vet triggar en öring som antingen följer efter eller som står och lurar i ett bakhåll bakom en sten.

När havsöringen väl attackerar och ibland missar sitt första hugg, så ger den inte upp jag får ofta både en andra och tredje chans att kroka havsöringen.

Ovan kan ni se samma tobis imitation i två olika vinklar, i den ena så får den en vit buk, i den andra så syns silverfärgen väl. det går även att se lite glitter med det syns ännu bättre i solljus.

De olika vinklar på mitt Nibor koncept gör också att ljuset ger andra färger och linjer, vilket jag vet gör att flugan får ett livligt utseende i vattnet och att den uppför sig mer naturligt även om en havsöring skulle ta sig en närmare titt på flugan.

Ögonen plus en hel del andra små saker jag använder i olika varianter, gör Nibor flugan än mer intressant, nu håller jag på med än större varianter, men det blir en senare artikel.

Nu har jag fixat till därhemma, så jag kan jobba mer frekvent och med de olika processer jag har i min tillverkning utan att behöva ta fram och städa undan som jag tidigare fått göra, en permanent tomteverkstad är vad jag hela tiden planerat för sen en tid tillbaka.

Nu börjar även mitt sommarlov med både ledighet, familj och lite resor, när väl augusti kommer tillbaka, så kommer jag ha lite mer tid till några fisketurer.

För min del så vill jag bara önska alla en riktigt trevlig sommar , så höra och ses vi i olika formare framöver.

Tight Lines
Christopher