Om Havsöring På Kusten

Vilket väder vi har och öringarna är på hugget, även om det varierar beroende på plats och vattenkvalitet längs kusten.

Strålande sol är något som ofta sägs vara dåligt fiskeväder, är det något som påverkar, så är det nog mer lågvatten som ibland kan göra fisket bitvis rätt trögt.

Den senaste veckan har fisket verkligen lossnat, mycket havsöring på olika sträckor som i perioder hugger på allt, men som även får lirkas upp när det behövs.

Öringarna vandrar lite fram och tillbaka, lite in och ut, men ofta så kan en och samma plats leverera regelbundet bara den inte trampas sönder.

Jag ser dessa ställen som mina svamp och smultronställen, gäller att vara varsam med hur hårt de fiskas, blir trycket för högt, så flyttar öringen.

Den senaste tiden har jag snurrat på östkusten och delar av sydkusten, har valt att köra en bit med bil för att kunna fiska i lite ofiskade vatten.

Flera jag talar med bekräftar om och om igen att kända ställen inte levererar som innan, mycket beroende på att fisketrycket ökat.

Havsöring i vårsol

En del inklusive mig själv har testat dessa platser och i bästa fall så står det nån mindre firre men inte alls så som det varit tidigare.

Jag har sedan nått år tillbaka lagt mycket tid på att hitta nya platser, därför har jag också lättare att få en eller flera öringar på kroken på en och samma fisketur.

Men tyvärr är det så att om jag ställer mig på en känd plats, så får jag lägga mycket mer tid för att få kontakt med en havsöring.

Niboronebrown

Många frågar mig om hjälp pga både bommturer, men också pga att de är nya kustflugfiskare, min tanke var att köra en kurs, men Coronan sätter tyvärr stopp, så nu blir det ett webbmöte istället.

Tänkte det kunde vara ett alternativ att köra ett webmöte via Zoom som de som vill kan koppla upp sig på, så kan jag ge lite tips och trix mm.

Om intresset är stort nog så kan jag visa film och berätta lite kring hur jag resonerar och vilka principer jag fiskar efter på kusten.

Min tobisfluga

Tanken är att dela med mig så du själv kan gå ut i ditt närområde och se om dessa principer kan hjälpa dig få en havsöring och sätta stopp för bomturer.

Tycker ni det här med ett webmöte låter intressant och vill ha tips på just din kuststräcka, skicka en bild, så gör jag den anonym om du inte kan det själv, så delar jag info utan att avslöja var det är.

Där är havsöring överallt, även över sk ”ökenlandskap” jag har fiskat mig igenom sådana platser, så idag vågar jag påstå att där finns öring om man bara letar och har lite principer att följa.

Ice loppen

Har du inte tid och vill ha lite tips här , så är det följande flugor som levererar, mina favoritflugor, vit, uv vit, brun , Guld , Silver, därutöver så är det rosa flugor och Oliveflugor som levererat.

Hvide prins Ice Loppen, Frede, Magnus, Polarmagnus och Mickebasse, bara för att nämna några, tempo kan ni se i mina filmer.

Nästa Webbmöte blir isåfall på ca 1 timme och 30 min med en 15 min paus i mellan, betalning via swish, på 0733 897977 bifoga er mail i meddelandefältet kostnad 200 sek per person.

Anmäl dig till Zoom mötet, genom att skicka din mailadress och mobiler så återkommer jag med nästa tillfälle, vi kör i mindre grupper så blir det enklare för alla.

Det går bra att vara med via mobilen också se bara till att ha wifi, kommer ett separat mail med kallelse och instruktioner, senast söndag eftermiddag.

Popcorn och dricka får ni själva står för, hoppas iden uppskattas
Skitfiske på Er.

PS Det räcker med Basic Zoom , så ni behöver inte betala för någon uppgradering, bara att klicka och följa länken jag skickar till er.

Jag har senaste versionen , så där är inga säkerhetsproblem.

4 tankar om “Om Havsöring På Kusten

 1. timo.tikka4 says:

  Fixade Zoom konto på direkten , räcker det att jag har nu konto och är registrerad med basic konto eller ska den uppgraderas ? Är det enkelt att följa. dina instruktioner ? Behöver inte Zoom konto till ngt annat än till video möte med ditt föredrag om havsöringsfiske 13.04 . – blir det fler så till dom då . Har Swish och vet hur den funkar . Följt dig länge men registrerade konto först nu . Hälsningar Timo

  • Christopher Blomquist
   Christopher Blomquist says:

   Hej Timo

   Det räcker med Basic Zoom , bra att du frågade, du klickar bara på länken jag skickar, så kommer du in i mötet, strular det, så tar vi det vid kurstillfället, har kört zoom möten tidigare, så det skall nog gå bra.

   Hälsningar
   Christopher

Comments are closed.