Havsöring i blåsväder

Vilket blåsväder det varit här i februari, och högvatten därtill, inte helt lätt att hitta ut mellan lågtrycken.

Trots det tråkiga fiskevädret så har det funnits luckor i stormen som lyckligtvis givit en del havsöringar, det är också extra skoj med de rapporter jag får från olika håll.

Som vanligt så är det små flugor som levererat en hel del fina havsöringar, både i brunt och i rena provokationsfärger, intermidia är den lina de flesta använt sig av.

Tack Daniel för bilden

För min egen del så har jag både fått och tappat en del öringar , inte ofta jag tappar havsöring, men nu var det för att jag experimenterade med en annan typ av kroklösning.

När jag bytte tillbaka till min tidigare lösning, så satt krokningen perfekt på en annan havsöring som stod på samma plats.

Intressant nog så vad det nog en hona första gången sen fick jag den mindre hanen på samma plats, får vara tacksam han väntade då jag bytte fluga i pausen.

Blank havsöring

Honan var utlekt, så den här gången var det lite tacksamt att hon valde att kliva av efter en kortare fight, dock fick jag glädjen av att både se och känna på henne lite grann.

Hur som helst så har mycket av det jag testat fungerat på olika vis, har även testat sjunklinor som sjunker 3-7 cm per sekund, vilket ger en jämn dykrörelse på flugan oavsett om du tar in flugan eller ej.

Jag har därutöver jobbat en hel del med olika färger och hur de skall hålla i kvalitet när man fiskar flugan gång efter gång, samt testat med att byta krokuppsättning efter varje tur vilket jag gör för säkerhet skull.

Testfluga Silver/Brun

Nu hoppas jag det blåst färdigt för i år, att vi får lite mer normal vattenhöjd och kanske slipper allt för skitigt vatten intill kusten, kan vi få det, så ökar direkt chanserna för lite mer havsöring.

Blir det så väl i ett par dagar, så skall jag ta mig tid att åka österut till några gamla och nya favoritplatser och ge fisket en go chans nu när allting verkar ha fallit på plats.

Passar på än en gång att tacka er alla som delar med er av era fångster, det är som vanligt inte allt som delas på Facebook av förståeliga skäl, nu när corona har lagt sig så blir det också lite mer plats på kusten.

Tight Lines
Christopher

PS följ mig gärna på Instagram, där lägger jag ut lite bilder och småfilm efterhand.