Flugfiske i förbudstider

Ja, då är snart flugfiskeförbudet efter havsöring här och det är dags att börja fundera på nästa säsong och vad den kan komma att bjuda på.

För min egen del så är jag rätt mycket resande nu för tiden vilket också kommer öppna upp för en del andra platser att fiska på framöver.

Coronatiderna och möjlighet till friskvårdsbidrag är två andra faktorer som kommer påverka och bidra till utvecklingen framöver.

Lägg till att jag även sen en tid tillbaka testat helt nya koncept i både flugor och utrustning, så kanske ni förstår att jag ser fram emot vad som komma skall.

Hoppande lax Oslo sept 2020

Fördelen jag har med att ha 3 olika bolag och jobb gör att jag också kan hålla på med min hobby samtidigt som jag kan planera och styra min egen tid.

Flugfisket är en del, konsultation en annan och licensrätten för Scotwork är en tredje, just nu så körs det för fullt i de två sista, så flugfisket har fått lida sista månaden.

För den skull så betyder det inte mindre jobb med flugfisket, min tid går sen en tid tillbaka till att hålla på med mina testflugor som jag i princip är klara med.

Nya spön, kläder, vadare , linor och rullar har jag också varit på sen en tid tillbaka, allt för att få fram det jag tror skulle passa både mig själv och andra kring kustfisket och saltvattenfisket som jag vill hålla på med 2021.

Fiske östkusten

Coronatiderna gör det lite svårare att än så länge organisera träffar på olika vis, men jag kommer absolut göra mer av små utflykter och kurser framöver, speciellt under 2021.

Redan nu så har jag guidningar till nästa år, roligt fler och fler kommer även långväga ifrån för att smaka på fisket här iSverige.

Jag har även varit uppe i Norge i olika omgångar och kan väl öppet erkänna att jag mer och mer blir nyfiken på fisket här uppe, då jag dagligen sett hur både makrill, lax och andra arter friskt fiskas från land kring Oslo.

Tar man en titt i deras lokala sportbutiker, så har jag inte sett nått bättre hemmavid någonsin, det är verkligen proffsigt och bra priser även om Norge är känt för att vara dyrare.

Min nya testfluga Nibor One Sting

Öland och Gotland har blivit otroligt populära bland Danskar den senaste tiden, tom skolklasser och fiskeklubbar åker dit regelbundet med fantastiska öringar som resultat.

Bornholm skall absolut inte glömmas bort under förbudstiden, dock kan det vara anledning att hålla koll på Corona reglerna och se till att man inte blandar sig med lokalbefolkningen, utan har köpt in allt man behöver innan man åker över en tur.

Vi skall väl heller inte helt glömma att förbudstiden i första hand gäller västkusten och Skåne, men åker man upp mot Kalmar så är det fritt fram att fiska på öst kusten efter havsöring.

Så blir suget allt för stort , så kan en tur österut absolut vara en god ide, själv kommer jag säkert hitta en liten lucka för en avstickare, speciellt nu när jag har nya flugor i asken som jag absolut måste får testa vidare på.

Där kommer hända mycket spännande under 2021, så nu gäller det bara att hålla i, jobba på och säkra att man får behålla hälsan tills det blir bättre med pandemin i världen, passar på att önska er alla en go höst, var rädda om Er.

Tight Lines
Christopher