Sommaröring på NiborOneSting

Äntligen har jag haft lite mer tid till att testa mina testflugor som jag äntligen börjar bli klar med.

Mycket av min tid har gått till att testa olika material och idéer, allt för att flugan skall hålla för att träffa vattenytan och kroka en öring.

Inte helt så lätt som det låter, därutöver så skall den vara enkel att göra och ha rätt egenskaper i vattnet, vilket är svårare än man tror.

Nu börjar jag få styr på allt, har haft tid att vara ute ett par småturer, en av dem blev till ett kvällsfiske i fullmåne med en fin liten öring som belöning.

Kvällsfiske i fullmåne

Även om det är en rad olika designer jag jobbar med så är principerna de samma, därför har jag också haft olika framgångar med olika modeller.

Nu får jag ärligt säga att jag snöat in på dessa flugor och kommer nu fortsätta fiska med dem samtidigt som jag fortsätter med mina tester och idéer.

För övrigt så har det varit skönt med semester och familj, trots ledigheten så har Sydsvenskan varit snälla och låtit mig bidra till en artikel för alla som vill fiska i värmen.

Därutöver har jag både haft kurser och guidningar vilket nu tar lite mer av min tid så här innan den 15 september sätter stop för kustfisket här i Skåne.

Trots coronatider, så har det varit mer folk ute och fiskat än vanligt, säsongen blev både full av kunder och folk, tror det håller i sig nu när friskvårdspengar också gäller för fritidsfiske.

Nu har jag tid igen att filma lite mer, helt klart så att flugfisket på sommaren bara blir bättre och bättre trots att vissa platser får allt för mycket besök.

Intressant nog så håller de havsöring ändå, även i skitigt vatten, långväga gäster har också haft skoj med andra fiskarter som valt att krokas så här i sommarvärmen.

Det enda jag inte prövat är tidigt morgonfiske, men det är jag rätt säker på att även det fungerar i dessa tider, öringen nappar alla tider på dagen även i fullmåne som en och annan brukar säga är dåligt fiskeväder.

Kvällsfiske i fullmåne

Havsöringen hoppar nu för fullt, klampar du runt kan du säkert få en öring att hoppa upp för att se vem det är som stör.

Det är faktiskt så jag hittat en del nya platser, bara genom att röra mig runt i nya områden, intressant nog hoppar havsöringen på samma platser mer än en gång.

Hittar du en sådan plats kan det vara lönt att komma tillbaka gång på gång och försiktigt fiska dig ut mot den plats de hoppar, även efter de hoppat är det värt att stå kvar och nöta.

Det har faktiskt fungerat jättebra att återkomma och stå still minst 20 minuter på samma plats och sprida kasten 360 grader om man kan.

SDS artikel i Juli

På en av platserna har jag även haft öring som hoppat bakom mig, en orsak till att jag ibland låter bli att lyssna till musik medan jag fiskar.

En del spinnfiskare och en och annan flugfiskare har jag sprungit på, men ofta letar jag mig vidare om det redan är folk på plats, räcker gå längre ner eller innan de som fiskar.

Nu kommer min tid framöver läggas på att testa en del nya prylar som jag tids nog kommer ta hem i min shop, men innan det fylls på med nytt, så skall det göras plats i lagret.

Sommarfiske i blåsväder

Då jag fått fler förfrågningar och guidningar, så kommer jag fortsätta guida grupper där folket känner varandra sen tidigare, något större arrangemang med öppna platser får vänta tills allt har lagt sig mer.

Privata guidningar och kurser kommer att köras även under förbudstiden, då en del efterfrågat privatlektioner.

Som Ni vet så gör jag lite annat också, skall ut å flyga framöver, så mina jobb rullar på hemma som borta, vi får bara hoppas vi alla håller oss friska.

Var rädda om er, njut av fisket om ni kan, ett perfekt sätt att slappna av i dessa tider av turbulens.

Stay safe
Christopher

PS nu är det klart med namnet på testflugan, ”Nibor One Sting”