Dagens Blänkare

20140426170040(3)

Efter att ha haft en hel del att göra med flugbindning mm så är det skönt att få lite egentid att fiska av mina hotspots.

Trots att horngäddan har kommit så vet jag att snabb intagning ger resultat, då näbbisarna inte hinner med i samma tempo och öringen , avundsjuk som den är,så snor gärna öringen maten framför näsan på andra fiskar.

DSC00166

Dagens öring klev på vid en av mina smultronställen på kusten, till dagens händelser stog även bravaden av att lyckas lägga min fluglina över ryggen på en öring som for upp i luften med ett språng för att sen vara borta för evigt.

DSC00171

Att horngäddorna hugger och drar får man stå ut med, man behöver inte visa öringen hänsyn genom att fiska långsamt då öringen hinner ifatt bara den vill.

DSC00173

Att den silvriga flugan levererar igen och igen hänger mer ihop med var jag fiskar och de bytesfisk som står på menyn för öringen.

DSC00174

Min bruna favoritfluga funkar bäst över mörk botten typ syd och östkusten där det är stenigt och ingen sand, eller mycket lite sandbotten, 80 % av mina blänkare har tagit på denna fluga.Fiskade många år på Hammars backar med den här flugan.

DSC00175

Min vita fluga har gett min finaste öring på ren sandbotten i kombination till leopardbotten på sydkusten, vill du veta mer kan du läsa här på min blogg.

DSC00177

Min silvriga fluga ger bäst resultat över sandbotten eller leopardbotten  som vi gärna har mer av i Öresund och Bornholm. Tittar Ni på bilden ovan så är det bara spigg som gäller för den här blänkaren, varför det inte är så konstigt att min silvriga fluga ger resultat.

Ser du i bilden ovan min silvriga fluga bland all spigg ?

Inte en märla, eller räka så långt ögat kan se i den matsäcken, därför rekomenderar jag att alltid ta in flugan snabbt, trots att många rekomenderar långsam intagning mer pattegris och annat.

Dagens öring höll sig till mönstret, tagen efter 16.00 i strålande sol med bra rörelse i havet över mörk botten i anslutning till sandbotten, snabb intagning på silvrig fluga.

Ett facit jag skall upprepa de veckor som nu är kvar på öringsfisket. Att allt finns med på film gör bara det hela lite skojigare, kommer ett klipp på Youtube.