Glad Påsk

20140423_132502

 

Påskverkstaden har haft full rulle med att binda snabbeställningar till kunder som beställer ena dagen och vill ha snabbleverans till kommande helg.

Uppenbarligen en del som skall till Gotland i helgen och vill ha med sig mina favoritflugor, faktiskt rätt roligt att det uppskattas och att det kommer upp en del öringar som resultat.

Dags att fylla på lagret med material och annat, blir en tur till Danmark nästa vecka.

008(1)

Förutom en del guidningar och vänner från England så har helgen bjudit på några snabba småturer på kusten.

Att horngäddan kommit , har nog de flesta noterat, att öringen är kvar mellan horngäddorna är kanske mindre känt, tipset är att ta in flugan snabbt, bara öringen hinner med, näbbisarna får se på.

Igår så blev det 2 timmars fiske på sydkusten på eftermiddagen , 3 öringar och en horngädda avrundade fisket vid 17.00.

Intressant var att jag prövade 5 olika flugor och tempo, den silvriga och den bruna med en variant av gula ögon gav resultat rätt snabbt övriga tre gav inget trots varierat tempo.

Nu skall jag kommande dagar flugfiska från 18.00 till 20.00 på några heta platser, känner på mig att det är läge nu för en blänkare igen.

20140419_115011

Vid ett besök i helgen på Hammars backar tillsammans med lite vänner från England så passade jag på att ta denna bild som gav mig ”öringfrossa” vid tanken på att få fiska av det yttre badkaret, tyvärr kunde jag inte avbryta rundresan med gäster , även om det var nära att jag åkte hem och hämtade spöet,

Det kan inte bli mer perfekt läge för en flugfiskare på kusten, med lite tålamod och rätt fluga så levererar en sån här hotspot med all säkerhet.

Min strategi skulle vara att fiska av det inre mörka först varefter jag skulle gå ut över den ljusa sanden till vänster och fiska av med två steg i taget längs kanten mot det mörka yttre badkaret.

Att hålla avstånd till kanten av badkaret är en självklarhet, det är precis så här det skall se ut om man vill ha chans att komma i kontakt med blank havsöring.

Att ta in flugan snabbt behöver jag nog inte säga fler gånger.

IMG_2835

I helgen så avnjöt vi en havsöring som sushi , min dotter Nicole avgudar sushi och gjorde allt enligt skolboken.

20140417_190201

Den bästa biten på öringen fick gå till att göra sushi, resten delade jag som fiskekotletter för grillen.

20140417_190526

Vilken skillnad i smak och upplevelse, att äta en havsöring som fått gå och äta upp sig och som är helt naturligt röd i köttet är verkligen något jag rekomenderar.Glöm bara inte att frysa in den minst 24 timmar, så är allt på den säkra sidan.

Absolut supergott verkligen något jag rekomenderar, odlad lax från Norge äter jag inte längre, då de föds upp på pellets med gifter i som överhuvudtaget inte finns i vild öring, håller man sig till blänkare under 3 kg så har de inte hunnit ackumulera dioxiner i farliga mängder.

Hur som helst , så är det inget för barn eller gravida, men den tiden är förbi för mig, så nu kör jag på och bara njuter.