Snabbtur gav en blänkare till

20140429185156 (1)

Hur högt kan en öring hoppa egentligen?

Kvällsfiske är det som gäller nu för min del de närmaste veckorna, Öringen är verkligen på hugget nu när näbbisarna trycker på.

20140429185156 (4)

3 öringar valde att kliva på olika flugor idag, näbbisarna räknar jag inte, de var också på hela tiden, tacksamt nog inte så många idag att de förstör fisket, men sydkusten blir snart invaderad den också.

20140429195725(1)

51 cm i bästa kondition, dessa öringar är helt perfekta som matfisk för min del , då mitt hushåll inte är så stort mer, gäller fylla på så man klarar sushi och grillkvällar i sommar.

20140429195847 (1)

Dagens blänkare klev på en av 3 räkimitationer jag testar, då jag bygger upp en flugask som skall passa det fiske jag bedriver och som bevisligen ger blank öring oavsett om man håller sig till mina teorier eller inte.

DSC00178

En så här hoppglad öring var det länge sen man fick, 5 superhöga hopp, där jag var övertygad om att flugan skulle släppa, allt på film , underbart att få med en sån här frekvens,skall bli skoj att klippa ihop och editera.

Mitt hetaste tips till Er som letar  blank öring nu är att börja med snabb intagning av en streamer till horngäddorna inte hugger längre, detta hände vid 18.30 tiden för min del, därefter övergick jag till att fiska räkimitation superlångsamt på lång lina, och då menar jag superlångsamt, löjligt långsamt,

Att jag fiskade på ett av mina kända hotspots är nog också en självklarhet för att hitta blank öring.

Viktigt är att det finns sandbotten , sk leopardbotten i anslutning till udde eller rev och att man har tålamod att stå och nöta över dessa ytor, ren tångbotten och stora stenar utan tillstymmelse till sand, har jag dåligt resultat på.

DSC00173

Orsaken till detta var att jag såg räkor som gled fram i vattnet, och anpassade färg och hastighet till det jag såg, som sagt det gav resultat.

Vem vet kanske något att pröva nu i april, maj och inte bara i januari.