Catch the moment ! ( Carpe Diem )

Carpe diem

Att för ett ögonblick i livet få stanna upp och njuta av nuet är en ynnest som många av oss går miste om i dagens ratrace och livspussel. Många av oss blåser på i vår vardag till den milda grad att vi inte hinner ladda våra batterier eller inse att där vi är just nu är väl värt att njuta av.

För min del så började flugfisket ta fart när jag hade som mest att göra i livet, småbarn, nytt chefsjobb , resor mm. För mig så blev det viktigt att någonstans få vila lite mentalt och samtidigt komma ut i frisk luft och ladda batteriet.

Flugfisket blev för mig vad andra fick i att gå på yoga, springa mm , ett sätt att mentalt slappna av och helt enkelt njuta av att inte tänka på något utan bara vara här och nu.

För några år sen så hörde jag en kommentar som träffar helt rätt , två killar var ute och gick och passerade ett riktigt snyggt kustparti med en fantastisk utsikt, den ene sa till den andre, ”fy fan va fint , här borde man va”

Life is short

Vi är hela tiden påväg och glömmer vara där vi är just nu.

En tanke som jag ibland påminner mig om när jag står utvadad och njuter av en fin flugfiskekväll när ljuset är som bäst.

Att flugfiska på kusten är så mycket mer än att bara fånga en fin öring, det handlar lika mycket om att njuta av de turer man har som då och då belönas med en blänkare ,men som allt för ofta är en blankbesa som bara påminner dig om att nästa gång så 🙂

Minus 6 grader

Det finns inga bomturer på kusten om vi tänker efter, vi åker ut med en stor förväntan, vi fylls av glädje över möjligheten och ägnar minst ett par timmar som snabbt försvinner iväg när man har det bra, det kallas för själavård.

Skulle vi få blank öring varje gång , så skulle många av oss sluta direkt med fisket, flugfiske efter havsöring på kusten är så mycket mer.

Så ta dig många korta turer till kusten, av någon anledning så fångas det mer blank fisk på dessa 2 timmars turer än att nöta heldagar, varför ja det får vi fråga öringen om 🙂

Tight Lines /Christopher