Årets första blänkare !

jump !

Äntligen så satt årets första godkända havsöring i perfekt storlek för att få följa med hem.Fisket börjar verkligen lossna nu, kunde inte hålla mig igår em utan var tvungen att åka ut en snabbtur till ett hotspot jag vet kan bjuda på glada överraskningar.

” Silver Banks ” kallar jag denna plats då 4 av mina finaste öringar tagit i detta område, det finns en del faktorer som gör att de gärna tar sig en tur här.

blänkare 57 cm

För att nå dem så behövs långa kast som kräver fullängd på linan och att dubbeldraget sitter.  På 3:e kastet så satt den där, snyggt krokad på långlina, flugan han precis landat och på nån av de första intagningarna så small det till.

Så befriande att se hur öringen far upp i luften , nästan bara blank öring som gör så här, de flesta utlekta öringarna rullar mest i ytan, så ett säkert tecken på att det är rätt öring.

Dagens hjälte

Dagens hjälte är min silverfärgade variant på NiborOne eller ” Den brune kartoffelflugan” som Jan Melin döpte den till på Bornholm.

Snabb intagning gör att öring som jagar spigg triggas till hugg, finns inte tid för öringen att se efter exakt vad det är, utan bara att hugga innan den e borta.

Mun och mage full av spigg, så mat fattas det inte.Värmen i havet börjar sakta stiga nu när solen tittar fram, den varma ytfilmen på havet lockar upp stela spigg som öringen jagar runt efter medan solen skiner.

Den här platsen bjuder jag på via min kurs i blänkare, av förståeliga skäl så kräver det kastlängd och att man kommit en bit i sin rutin på kustfiske, annars når man helt enkelt inte de zoner som gäller.

Snart skall jag dit med ett gäng  tyskar som jag känner, de kommer 1 gång om året , så ingen risk att de tömmer havet här inte.

Vem vet kanske kommer det bilder ifrån det äventyret också :-)Snart Bornholm den 4-6 april, mitt i högsäsong för havsöring tillsammans med ett roligt gäng som vill ha guidning 😕

Tight Lines / Nibor