Tobisvariant till mitt havsöringsfiske

Sommarfiske efter havsöring är nog något en hel del hoppar över av olika anledningar, den vanligaste är att de anser det för varmt för att havsöringen skall komma in kustnära, en annan anledning är att horngäddorna nu tagit över stora delar av kusten här i Skåne.

Hur som helst så, finns det all anledning att lägga lite fisketurer efter havsöringen om du har tid , möjligheterna är helt fantastiska när det väl belönas med en havsöring.

Ofta är sommaröringen i toppkondition, men även full av kraft och stridslust, har du riktigt tur, så kan det vara din livs havsöring som kliver på, var bara beredd att det kan gå fort, ofta så missar vi det hela, då vi för ett ögonblick tror det är en horngädda som är på flugan.

Mitt stora intresse för mitt nya Niborkoncept är i första hand för att jag vill testa om jag kan trigga havsöringar som fullkomligt snöat in på tobis längs våra kuster, en erfarenhet jag varit med om på kusten ett par gånger.

Sommarfisket kan vara rätt utmanande, speciellt om havsöringen är svår att få till att hugga, då den har mycket mat att välja på och om den blivit lite selektiv på vad den väl väljer att hugga på.

Visst du kan ibland få den att följa efter, men det triggar inte alltid att den smäller på av olika anledningar.

Just nu, så kan det vara all ide att ta sig ut både morgon middag eller på kvällen, i både sol och gråväder, där finns havsöring, har du tur kan du även få se dem.

Stilla dagar med stålande sol utan vind har flera gånger varit riktigt bra, men för den skull, så är även blåsiga dagar att föredra för min del.

Personligen, så fiskar jag nästan bara på kvällen, men åker gärna iväg på dag turer längs vår soliga kust, då jag vet platser som det är väl värt att besöka, bara för att se om det står någon havsöring och väntar.

Just nu testar jag en rad olika varianter av mitt tobis koncept, mycket handlar om storlek och färger i kombination av glitter och andra små effekter jag bygger in efterhand.

Även om det de senaste veckorna varit mycket resande för mig, som tyvärr även gjort att jag ligger lite efter med allt, så kommer jag snabbt jobba mig ifatt en del uppdrag och fisketurer längs kusten.

Passar på att önska all en trevlig sommar.

Tight lines
Christopher

Ps, jag har några som hört av sig till mig, jag kommer höra av mig tillbaka efterhand.