Aprilväder flugfiske havsöring

Det var länge sedan jag varit med om så skiftande väderförhållanden som April i år, det har verkligen växlat mellan kallt och varmt, lägg sen till både snöyra och kalla nordanvindar.

Därutöver har det i princip varit lågvatten i veckor här på sydkusten, nästan så vädergudarna ville vi skulle hoppa över årets säsong och gå på sommarfiske istället.

Nu ser det äntligen ut som vi får sommar, sol och värme, för att inte tala om horngäddor och id som bifångster på kusten.

För min egen del, så har jag varit runt lite och tittat på olika platser, jag har hunnit med en del guidning samt gäster från när och fjärran som besökt våra kuster.

Intressant nog , så har det blivit lite havsöring på mina Nibor flugor som jag lagt till glitter på som en av de senaste nymodigheterna.

Därtill har min tid gått till att leverera olika Nibor flugor till nyfikna både här hemma och i utlandet.

Vi dessa turer har jag prövat en rad olika färger och varianter, mer för att testa och se vad havsöring tycker verkar spännande att nappa på.

Jag har även tappat ett par havsöringar efter fina luftturer, där havsöringen valt att kliva av efter en stund , då jag för det mesta fiskar utan hulling på kroken.

Något jag gör mer och mer, för att inte skada allt för mycket, då jag i princip sätter tillbaka allt jag fångar, då jag bestämt mig för att vara så sparsam som möjligt med alla havsöringar jag krokar.

Jag har fler grundkoncept som jag varierar mellan, då jag testar olika egenskaper och dess effekt på mitt havsöringsfiske, så här långt så kan jag säga är det havsöring på plats så smäller det på, våldsamt ibland och ofta mer än en gång om de missar eller krokningen inte fäster första gången.

Det är något helt speciellt att fiska med mitt eget koncept, nu kommer det ett par tobis varianter, då jag i dagarna såg tobis för första gången längs kusten.

Det skall bli så spännande den tid som ligger närmast nu, då jag har rätt höga förväntningar på mitt fiske framöver, vi får väl se om jag nu jinxar mig själv, men det tror jag inte.

 

Nu är jag iväg i olika omgångar, så det blir inte helt så mycket fiske som jag kanske hoppas på, men jag kommer absolut köra en rad korta pass för att hinna med ett par öringar till.

Vill ni följa med lite på vad som händer, så följ mig på instagram, där lägger jag upp små snuttar av olika turer längs kusten.

Senast var det i regnväder med nordanvind och lågvatten, något som borde vara tufft att få en öring i enl en del experter, själv fick jag ett par och tappade några havsöringar, vilket ger blodad tand att ge sig ut igen.

Skitfiske på Er
Christopher

Ps jag har en hel del beställningar på Nibor, så just nu är jag uppe i 14 dagars leveranstid, då jag även bitvis är iväg på olika resor.