Nibor One Sting V3

Nu när vintertiden har återkommit, dagarna blivit kortare, så får man planera om lite, då det likväl skall testas och fiskas under hösten.

För min del så har jag möjlighet att passa på lite mellan olika uppdrag både här hemma och i Norden, en del turer tar mig över till Danmark, så finns det en stund över, så tar jag chansen på vägen hem och fiskar lite.

Jag har nu kommit så långt med mina testflugor att jag vet vad för principer och egenskaper som funkar både bättre och sämre i olika kombinationer, nu har jag lagt lite mer tid på att förenkla konceptet så mycket det går utan att det påverkar fisket negativt.

NIbor One Sting i kylan

Nu har jag fått än mer ordning på måleriet, nu återstår det mer att testa vidare på vilka färger som bidrar till fisket och vilka olika mönster och färgkombinationer man skall lägga lite mer tid på.

Mina erfarenheter från traditionella flugor gör att jag har rätt god förståelse för vad som fungerar under olika tider på året och vad man skall satsa på vid olika fisketillfällen, nu gäller det omsätta den här kunskapen till mitt Nibor koncept, så att jag får fram mina favoritflugors färger också

Där finns ett 10 tal olika egenskaper som jag fibblar runt med i olika kombinationer, färg är en faktor, en annan är tex storlekar och rörelser, det jag nu mest jobbat med är vikten som jag nu fått ner till runt 0,3-1,0 gram per fluga, dvs vad mina favoritflugor i polar chenille annars brukar väga.

Nibor One Sting V3

Kastegenskaper är en annan faktor, därtill skall det fungera mellan olika klasser på spöna och i kombination till flyt, Im och sjunklinor i olika klasser, allt har bidragit till att jag nu kan kasta lika långt som med mina vanliga Polar chernille flugor.

Jag fiskar nu obehindrat 27-33 meter i varje kast med spön i klass 6-8 med 8 fot eller 9 fots längd, därtill fungerar det finns med 9+fot tafsar i tjocklek 0,25-0,28mm, allt utan att varken konceptet eller prylar tar stryk av behandlingen.

Havsöring fångas på alla olika variationer av både flugor och design, färger har jag också fått bekräftat flertal gånger, både sommar som vinter och med kroken placerad i en rad olika variationer och storlekar.

Nibor Konceptet version 3

Den enda begränsningen nu för mig är som vanligt tiden, att producera och fixa till Nibor konceptet, så det blir volym, är nästa omöjligt utan att lägga ut produktionen till Kina, dock så är det en hel del jobb likväl för kvalitet och färger som gör att det tar tid tyvärr, så det får jag leva med ett tag till.

Hur som helst så är det riktigt roligt, jag är själv fast i konceptet men referensfiskar med andra flugor , då jag byter regelbundet på samma fiskeplatser för att se om det är en skillnad och varför.

Nu är jag så klar man kan vara och nöjd att jag får lägga lite tid med filmning igen, skall försöka få in några längre pass på kusten i DK framöver, vem vet kanske en tur till Bornholm om inte ryssarna skrämt bort all fisk.

Lagret har fyllts på i shopen, Narvi vadare kommer i december tillsammans med en del nya spön, så väl rustad inför nästa säsong om allt vill sig väl.

Passar på att önska alla en fin fortsättning på hösten.

Tight Lines
Christopher