Mitt Flugfiske 2021

Då närmar sig flugfiske premiären 2021 med stormsteg, knappt en månad kvar, tiden har verkligen bara flugit iväg under 2020.

Villket år vi haft, säsongen började hyfsat lugnt för att sen nog bli den folktätaste fiskesäsongen i mannamine.

Nu börjar vi alla långsamt planera och rusta oss inför nästa säsong, en period där vi även skall hinna med våra nära och kära samt binda flugor.

Resor till Danmark har varit väldigt begränsade i år, de turer jag haft har varit i anslutning till jobb, men 2021 så blir det mer, även till Norge.

Jag reser i mina andra jobb och det ingår att vara i karantän, men till 2021, så kommer jag även planera in några extra dagar, så jag får fiske lite också.

Nibor one sting Black & Silver

Tankarna för 2020 var också att ta hem lite andra nya saker, nu har jag valt att vänta , då jag får mer och mer att göra med mina konsultuppdrag.

Därför så kommer jag i 2021 att i första hand lägga tid på att guida och fixa en del resor för mindre sällskap när det väl tillåter det igen.

Därefter så kommer jag till 2022 troligtvis ha mitt nya koncept hemma, mer om detta senare.

Jag har under 2020 passat på att testa en hel del prylar samt testa och utveckla mina nya koncept allt för att i eget regi bygga nått jag tror på.

Nibor one sting Black & Silver

Saltvatten är något som attraherar mig mer och mer, sommarfisket här hemma och utomlands har också fångat min uppmärksamhet.

Tropisk flugfiske har länge varit en del av mina planer, nu ser det ut att jag tids nog kan kombinera det med mina konsultuppdrag och resor.

Där kommer vara stora förändringar i många branscher, så även inom flugfiske branschen, där en del aktörer valt lite olika vägar.

Internet växer med nya stora aktörer på gott och ont, därför blir det allt viktigare att vi alla stöder våra lokala butiker på olika vis om vi kan.

Den tiden som är kvar fram till 1 januari , så kommer jag göra klart lite av mina nya testflugor i olika varianter och färger.

Blank havsöring 2020

Därtill , så skall det fixas lite upphängarflugor som bygger på olika kända flugor, mer för att se om öringen väljer de traditionella eller en testlfuga.

Därutöver så skall jag även testa av olika färger och former samt om det är en skillnad på IM eller flyt lina i dessa fall, jag idéerna är många som ni ser.

Jag har även själv passat på att se igenom mina filmer på Youtube och Instagram, intressant nog så har jag tidigt lagt till ett speciellt moment vid intagningen.

Detta moment har också visat sig vara effektivt när jag sen börjat göra det mer medvetet efterhand som jag varit ute och fiskat under 2020.

Dessa trix i tempo med flugan har även i sommarvarmt vatten visat sig vara helt avgörande, något som jag snabbt kunde se gav utdelning.

Nibor One Sting Tobis

Nu när säsongen drar igång igen, så tänker jag samla dessa idéer och uppslag på film som jag kommer dela med mig av framöver.

Jag har även tidigare lovat någon typ av träff eller föreläsning till en del ,det hoppas jag också att det kommer tillfälle till när väl allt har lagt sig med pandemin.

Nu är jag som många andra hemma och jobbar hemifrån de kommande två månaderna, med en del småresor till DK innan året är slut.

Passar på att önska all en god jul och gott nytt flugfiske år.

Tight Lines
Christopher