Jag är så nöjd :-)

kern_signature

Jag är så nöjd med de kastlängder jag får till, nu när jag är ute och tränar in mina nya spön.

Jag har nu avrundat mina dagar med superkorta turer på kusten där jag jobbat med att trimma in mina nya spön , så det sitter i muskelminnet med att uppnå bra kastlängder när jag står utvadad till knäna.

Att jag nyttjar vinden är ingen hemlighet, ofta får man mata kastklumpen med underhandskast innan jag gör ett överhandskast och skjuter klumpen i både bak och framkast med hjälp av dubbeldrag.

Ja jag vet att man inte skall skjuta i bakkast med klumplina, men det funkar ju.

När jag nyttjat min runningline till max så trär jag den igenom en bit av linan och fäster kring vevspaken , så kan jag kontrollmäta längden när jag kommer hem.

Nu är jag uppe i nästan 35 meter vilket visar att jag nog kan få ut ett par meter till, innan jag maxat mitt eget och mina spön för det fiske jag vill komma åt.

Varför är nu detta så viktigt för mig med att kasta långt?

Ja, det började med för ett tag sedan att jag maxade min Guidelinelina Coastal IM och tog kontakt med Guideline för att höra om jag kunde få den i en längre version, tyvärr gick inte det, då de inte tillverkar linorna själva, förslaget jag fick var att fästa en running line med en nålknut.

Jag prövade och det skramlade ut igenom spööglorna , så det funkade inte.

Näe det blev startskottet till att börja pröva runt efter nytt spö och kastklump för att kunna nyttja ett par meter till.

Via mina kontakter så fick jag chansen att pröva olika spön , kan säga att det finns en hel del sköna spön för kusten, så det här med att testa kan jag verkligen rekommendera.

seatrout-specialist_guide-copy

Kastlängden hänger inte bara ihop med vilket spö man har utan hur man kombinerar lina och spö på bästa vis.

Jag har även fått glädjen att testa andra kustfiskares kombinationer, så det finns inget rätt eller fel, utan jag tycker det är högst personligt vad som passar i förhållande till den kastteknik och den känslan man får, det skall kännas skönt och rätt, inget annat gäller för mig.

Nu har jag den kombinationen och får faktiskt gåshud när kasten stämmer gång på gång, löjligt va.

Nu är jag rustad för det fisket jag vill komma åt framöver , Nu kan jag fiska av badkar och djupkanter som jag inte nått ut till innan pga att linan varit för kort.

Visst jag kommer tappa en del i att jag inte har samma kontroll och kontakt på lång lina, men så är det, kan inte få allt, och skulle det visa sig vara helt vansinnigt får jag gå tillbaka till kortare kast.

Jag hoppas och tror att jag kommer i kontakt med större öringar i toppkondition, så det här skall bli skoj att jobba med nu när förutsättningarna är optimerade på alla vis.

Ja då har jag stuckit ut hakan igen och skall leva upp till mina egna högt satta mål, men det skall nog fastna på film oxå, så det finns bildbevis på mina äventyr.

Hur jag hanterar löslina på kusten?

Ja det får jag nog filma det oxå, nån korvlåda blir det inte tal om, utan jag har ett sätt att lägga upp och hantera linan i vågorna som fungerar förvånansvärt bra  utan att linan slår knutar på sig själv eller suger fast i ytfilmen allt för mycke.

Nu skall jag bara se till att få en firre i andra ändan , så är lyckan fullkomlig igen.

Tight Lines Christopher