Karta över bra flugfiskeplatser på kusten

Google Maps.

Nu har jag påbörjat jobbet med att göra en allmän tillgänglig flugfiskekarta där alla flugfiskeplatser av något värde är inlagda utan att man skall behöva vada allt för långt.

Dessa platser är både kända och mindre kända i kombination till mina egna erfarenheter kring kustfiske.

Intressant är att även om man går på en del officiella webbplatser och böcker , så är det först när man lägger ihop dem som det finns ett mönster.

Min ide är att göra den så exakt som möjligt så det går att åka till dessa platser och fiska av utan allt för stora lokalkunskaper.

Att det finns flera platser som heter det samma men har ett nr efter sig visar bara en rad hotspots eller att det skall fiskas av över hela sträckan.

Att jag är förtjust i sk badkarsfiske och sand gör att det finns en rad platser som normalt inte kommer med i de vanliga officiella rekommendationerna.

Spinnfiskare kan självklart också gå på dessa platser, men tänk på att många platser är för fluga och en spinnfiskare kan lätt fastna eller har svårt att fiska långsamt nog om det är mycket grunt.

Jag har själv fiskat på mer än 90 % av dessa platser, en del platser jag inte fiskat på är officiella platser som jag prioriterat bort då jag själv inte alltid vill stå och nöta, utan gärna rör på mig.

Tids nog kommer det finnas mer info under varje punkt, men så här långt är det en början. Tänk på att det finns lokala regler och förbudsområden som man får ta hänsyn till.

Speciellt på Bornholm där en del åar är skyddade året runt medan andra bara delvis av året. På min hemsida finns det länkar till Danska fiskeristyrelsen eller Svenska länsstyrelsen som har mer information på sina hemsidor.

Har Ni synpunkter eller önskemål är det bara att höra av Er till mig.

Tight Lines / Christopher