Torsk och multe på fluga under sommaren.

2007-05-25 23.09.06

Jag har fått en del frågor kring att fiska multe på kusten under sommaren, så nu börjar jobbet med att hitta fram till lämpliga platser för detta speciella sightfiske som är så uppskattat på västkusten och i Danmark.

Tittar man på de fångstrapporter som finns på både Svenska och Danska sidor så är det riktigt fina firrar att få på fluga när man väl lyckats få dem intresserade.

Platser går att lista ut med hjälp av lite klokt folk som ställer upp utan att man skall behöva fiska med fluga ifrån Malmö hamn mm.

Jag har prövat sightfiske på kusten och vet att det funkar på öring och torsk, Multe har jag aldrig fått , men det hänger också ihop att de inte tar på streamer , utan mer äter grönsaker och en å annan räka eller mussla.

De flesta fångas på bröd eller rostat bröd, så den flugan får man fundera på,att det är fiske under dagtid i strålande sol , gör det till ett trevligt kustäventyr.

Kvälls och nattfisket blir efter torsk och sommaröring, inte ovanligt att det kliver på regnbåge också.

Torsken och nattöringen kan jag, så nu blir det multen som skall få lite uppmärksamhet. Vi blir ett par st som vill göra detta tillsammans framöver, så lite hjälp på traven kommer jag få.

Till att börja med så skall platserna lokaliseras, men det gör jag med glädje.

Tight Lines/ Christopher