En månad till premiären

Då har snart hela hösten gått och vi kan långsamt börja med nedräkningen tills vi alla kan ta oss ut på kusten igen den 1 januari 2022.

Så här inför julen, så kan vi alla passa på att både önska oss nya prylar men också se över det vi har och fundera på vad vi behöver till vårt fiske framöver.

För min egen del, så har jag testat en rad nya linor men också nya kombinationer av både spö och linor, därtill så har jag även lekt vidare med ”Nibor One Sting” konceptet, allt för att det skall funka perfekt till 2022.

En överraskning för min egen del är att använda sjunklinor på kusten, något som de flesta inte gör, men som jag definitivt kan rekommendera, även om jag tidigare för det mesta själv bara fiskat med flytlina.

Januarifiske med vanlig fluga 2021

Jag har även haft en dialoger med duktiga fiskare kring design och utformning av framgångsrika flugor och drag, mer för att ta till mig olika erfarenheter, speciellt kring flugans gång samt olika framgångsrika färger

Jag har även varit över ett par turer till Danmark och besökt Henrik på A Jensen kring olika nyheter samt haft för att snacka igenom lite olika erfarenheter här hemifrån och ute i världen.

Nyheter så som den nya Phantom Spöet och den nya Quick shooterlinan har överraskat till det positiva, vågar nästan påstå att Phantom spöet är som gjort för mig och den nya linan funkar kanon som kombination.

Januarifiske med Niboronesting 2021

Den enda synpunkten jag har är att 27 meter är för kort för mig, mitt snittkast ligger på 30-33 meter, så jag får hålla igen lite när jag kastar med de nya linorna.

Spömässigt så är Phantom bland det lättaste jag kastat med, klass 6 är som ett trollspö och kan med lätthet rekommenderas även om jag inte än har några spön hemma , dock kan man gärna få testa spöet jag har hemma.

Till januari så kommer det fler prylar, så som vadare tex, märkligt nog så är det många leverantörer som har problem med att få fram prylar i tid, så det blir intressant att se hur det kommer bli med fiskeutrustning framöver.

Ny flugfiskelina till fisket 2022

För min egen del så lägger jag tiden fram till jul med att göra några snabbturer till Danmark för att slut testa en del saker inför 2022, något som säkerligen kommer hamna på film till decenmber.

För er som väntar på kurser, så kommer jag dra igång oavsett hur det ser ut med corona, då vi nu är vaccinerade och en spölängd utomhus räcker långt för att det skall bli trevligt igen med att träffa folk och fiska ihop.

Mitt Niboronesting koncept kommer vara det jag fiskar med framöver och jag hoppas ni kommer få se några av de roliga upplevelserna jag har med detta fiske på film, ett nytt fiske som fler och fler upptäcker efterhand,

Hälsningar
Christopher