Hotspots på Sydkusten

Jag håller på att kartlägga en rad bra platser på kusten som gärna håller lite öring av kvalite.
Iden är att göra en del grundprinciper tillgängliga för alla, så fler förstår att kustfiske inte bara är”blindfiske” över stora tångytor.

Det finns lite taktik och strategi för var och hur du skall tänka när du kliver ut i havet.
Har du rätt förutsättningar, fluga och tempo, så tror jag chanserna ökar för en fin öring som är väl värd att ta hem.

För många nya och gamla på kusten så gäller att att hitta sina egna smultronställen som man själv utforskar.
Vet man inte vad man skall titta efter förstår jag att det blir en massa trampande bland hala stenar och tångruskor.

20150427_131829

Sydkusten håller många stora fina öringar, tyvärr finns det även en hel del utlekt öring också, så det gäller att fiska så du ökar chansen för en fin blänkare.

I filmen som du kan se här på sidan så visar jag hur jag fiskar , vad du bör tänka på och vad som gäller för just den här platsen.du får se en fin öring som både hoppar och trilskas, samt även en stor besa , båda c/s

Grundprincipen för min del när det gäller fiske bland mycke utlekt fisk är att hålla ett högt tempo på flugan, det utesluter en del utlekt fisk men det finns alltid undantag.

MAH00545(2)

Nu när jag fiskar av olika bra hotpots så fiskar jag gärna med mina egna favoritflugor, då det inte handlar om att testa flugor utan  se om det finns öring på plats, gärna någon fin som är väl värt att ta med hem.

Där finns säker synpunkter på hur jag gör det här och att det finns andra framgångskoncept att använda sig av, så jag gör inte anspråk på att ha den enda lösningen, utan vill man fiska på annat vis är man självklart välkommen att göra det.

Min erfarenhet visar att det här fungerar och de principer jag använder på kusten fungerar, så leta gärna efter egna platser , använd mina principer som en mall, så kanske du just hittar ditt eget favoritställe som du med glädje kan fiska av regelbundet nära ditt hem.

Det finns havsöring överallt längs våra kuster,så pröva gärna lite nya platser i din jakt på kustens silver, en dag så sitter öringen du drömt om,kan vara skönt att pröva nya kuststräckor som ett alternativ nu när horngäddan invaderat Öresund.

Sydkusten har varit riktigt bra de senaste veckorna i den nordliga till nordvästra vind som rådit, så ta en tur i helgen om inte annat.

För min egen del så blir det gärna sydkusten en vecka eller två, då det finns fler platser att utforska, vem vet kanske vi ses.

Tight Lines
Christopher