Havsöring & Nibor One Sting

Det är inte var dag man får uppleva stora havsöringar och när det väl sker så är det mycket speciellt, genom åren så har jag tagit en del större öringar delvis på film.

Men allt oftare bara en upplevelse för mig själv, då inte alla öringar av förståeliga skäl är med på film eller bild genom åren.

För ett tag sen, så påtalade jag till en lite kaxig fiskekollega att om han tar med sig filmkameran ut på sina turer, så skall jag ta mig mer tid att bara fiska och inte filma mina turer, så skall vi se hur resultatet blir över tid.

Största på sydkusten i år för min del? (c&r)

Skämt åsido riktigt så illa är det inte, men filmning får ligga tillbaka av den enkla anledningen att det forfarande är trångt nog på kusten utan att jag gör mina filmplatser allmänt kända då jag står med ett kamerastativ på olika platser.

Nu har jag kommit så långt att jag får lite tid över i maj för att filma, men det stora blir nog att filma sommarfisket, då de flesta har givit upp att fiska på kusten och då fisket i Mörrum drar större andel av fiskare.

Nu för tiden så tittar jag mer på fenorna på de havsöringar jag fångar, i år har jag 3 havsöringar med stjärtfenor som motsvarar två handflator, ett mått som indikerar storlekarna bättre än längden många gånger.

Nibor One Sting sommarfiske

Det går heller inte alltid att stranda alla havsöringar, då det kan vara långt att vada in, att ta dem i nät är heller inte altid en option, nät har jag slutat med, men får kanske ändra mig efter den sista upplevelsen jag hade på kusten, även om det i det fallet blev en fin c&r och ett brutet spö.

Märkligt nog så lär jag mig hela tiden något nytt på mina fisketurer och de havsöringar jag fångar, nu i april då värmen kom tillbaka, så ökade antalet havsöringar per tur markant, med dagar på upp till 8 havsöringar per tur där de flesta krokades inom en timme.

Genomgående är att det är stimm av havsöringar jag springer på längs kusten när jag letar av större sträckor, som vanligt har de bara flyttat lite, då de kända platserna nöts regelbundet av flertal fiskare.

Sommarfiiske med fluga

Nu har jag kommit fram till ännu en variant av mitt Nibor One Sting concept som jag genast måste testa mer, då möjligheterna till grova havsöringar ökat efterhand som jag spetsat till mitt koncept.

För den skull så skall man inte glömma vanliga flugor som jag använder som referensflugor på samma platser, men det roligaste är att jag kan kasta Nibor one lika lätt och långt som med vanliga flugor, speciellt i motvind, där det delvis varit lättare med mitt nya koncept.

För er som följer mig på instagram så lade jag upp för 10 dagar sedan om den största havsöringen på sydkusten hitintills för min del, där jag undvek att gissa på storleken, då det lätt blir debatt och jag ville inte ta upp den bara för bildernas skull.

Fina havsöringar på favoritflugor

Det kommer tids nog större havsöringar, det vågar jag nu säga av flera anledningar, det bästa är att större havsöringar har lärt sig över tid att inte gå på spinn och flugor, då det lärt sig den hårda vägen i sin ungdom, men när de får se mitt koncept, så har de aldrig lärt sig att vara försiktiga på samma vis, vilket nu bevisat ett par gånger genom åren.

Tids nog när jag är klar med vilka varianter och färger som gäller till 100% så kommer jag lägga ut produktionen till Kina eller nått liknande, fram tills dess så är det allt för tidskrävande att massproducera själv, vilket gör att jag valt att ta betalt för min tid och inte material.

Tills jag är klar med mer filmer, så får ni klara er med de filmsnuttar jag lägger upp på instagram, tid nog kommer det mer kvalitativt, men det blir först när jag går in i att slut testa mina skapelser och då jag bestämt mig för vad som skall få simma i havet medan sommarvärmen trycker på.

Favoritflugor med upphängare

Nu skall vi inte helt bortse ifrån mina favoritflugor, då de genom åren givit mig en rad fina havsöringar, ett resultat som väl visar att mina flugor och mitt nya Nibor One Sting Koncept inte skall ses som motsatser till varandra utan ett roligt komplement för den som vill ha lite extra skoj med sitt fiske.

Tight Lines
Christopher