Guidningar och Havsöringar

Kan väl lugnt säga att det varit mycket att göra den senaste tiden, ett par guidningar efter varandra gör att mitt eget flugfiske fått vänta lite.

För den skull så låter jag inte bli att ta lite snabbturer emellan och testa mina nya flugor samtidigt som jag passar på att fiska med andra flugor som jag testar.

Havsöringar finns det mellan alla horngäddor, även om det ibland kan gå otaliga horngäddor innan en havsöring kliver på , så det gäller det att nöta på.

Jag har nu testat en hel del att fiska med både flyt och IMlina och kan snabbt konstatera att det är lättare att komma i kontakt med havsöringen med en IMlina i jämförelse med en flytlina.

På flytlina så krokar jag grymt fler horngäddor och med IMlina så är det tydligt att havsöringen jagar under horngäddorna också, men självklart även på sidorna.

Det är inte första gången jag upplever att horngäddor och havsöringar är på samma plats, därför är det lönt att försöka få ner flugan fort, kanske tom låta den sjunka genom att räkna ner flugan 4 sekunder även på en IMlina.

Mina testflugor, fick jag sluta fiska med, då horngäddorna var helt galna i den och jag fick i princip horngäddor i varje kast oavsett hur fort jag tog in flugan, det hjälpte inte att sätta spöet i armhålan.

Havsöring bland horngäddor

Som Ni vet så har jag tidigare sagt att du kan alltid ta in flugan fortare än en horngädda, nu med testflugorna så gick inte det längre, en orsak är att mina testflugor går rakt och dyker inte vid en paus, de hänger, kanske en förklaring till att horngäddan krokades hela tiden.

Det betyder att det kan vara ide att byta till sjunklina för att snabbare får ner min testfluga, hur som helst , så är en del barnsjukdomar lösta nu medan nya kommit till, så där är mer att fixa och lira med ett tag till.

Nu kommer det ner lite fler folk framöver som skall guidas, så jag har fullt upp ett tag till, får så här avslutningsvis tacka Christian, Moris mfl för fina bilder samt för en uppskattat guidning, vi ses säkert igen framöver.

Grattis än en gång till Era öringar på fluga, skoj när man kan bidra till att spräcka nollan och öka på kunskaperna kring kustfisket, känner mig ibland som en langare , då fler och fler fastnar för flugfisket på kusten.

Ni som väntar på en helg med flugbindning och kustfiskekurs får tyvärr vänta lite till, då jag troligtvis först kommer köra dessa kurser när restriktionerna väl släpps och de tar nog lite tid ännu.

Säsongen är inte över på långa vägar, nu börjar sommarfisket med allt vad det betyder, skall bli skoj att få köra på med kvällsfiske också , då de ljusa kvällarna betyder fler fisketimmar framöver.

Tight Lines
Christopher