Flytlina eller Intermidialina på kusten ?

Har nu kört ett tag med en ny flytlina och tappat 3 öringar på två turer, nu byter jag tillbaks till min Guideline IM lina.

I mina första år så fiskade jag gärna med en flytlina från Cortland 44 classic  ( sylk ) längd 27 meter, som nog e den skönaste linan jag fiskat med.

Tids nog så räckte inte fluglinan längre för mina kast så det var dags för något nytt, Efter att ha provat en rad olika typer och märken , landade jag på Guideline coastal IM.

Nyheten var att fluglinan har en stum kärna ,så det kändes som att fiska med en fireline, dvs du känner allt som sker med flugan.

Nu räcker inte kastlängden på Guidelines IM och jag har frågat dem om de kan göra en kundanpassad lina, det går tyvärr inte.

Nålknutar och annat e jag inte så glad för då det ”skramlar igenom spöringarna, men nu får jag nog acceptera lösningen.

Fick tipset att släta över skarven mellan fluglinan och en coated runningline med UV lim, så skall det nog gå bättre genom öglorna.

Vilken lina som är bäst tror jag nog mer avgörs av vad man är van vid och vad som passar med det spö man fiskar med.

Fördelen med en IM lina är för min del att kastvikten ( 21gram ) fördelat på 11 meter (?) passar just min kaststil.

Delar med mig av en film där jag ett par år tillbaka bytte från flytlina till IM lina då jag missade krokningen av en öring, När jag väl bytat lina så satt öringen .

Havsöringen är inte så skygg heller att den skräms av IM linan, man slipper också krångla med sjunktafs och  extraförtyngda flugor som vissa håller på med

bifogar filmen från Örnahusen, gillar gunget i spöet och där IM linan gjorde skillnad 🙂

▶ Flugfiske Havsöring Österlen nr 4 – YouTube.