Flugfiskeplats Barsebäckshamn bra för både nybörjare som proffs.

Flugfiskeplats Barsebäckshamn

Jag tänkte lägga upp några av de mest kända flugfiskeplatserna på kusten och bjuda på den fisketaktik som jag vet av erfarenhet brukar ge havsöring.

Mer för att göra det lättare för många som är nyfikna eller som av olika anledningar finner det svårt med hur de skall fiska av ett område.

På bilden så har jag rangordnat de olika platserna vid Barsebäckshamn i den ordning jag brukar fiska av dem, självklart börjar jag alltid med det bästa och går därefter vidare till nästa punkt.

Börja med plats ”A” och vidare till plats ”B”, linjerna visar kastriktningar mer för att ge en känsla  av vad du skall fiska av , de ovala områdena med svart kärna är där du skall stå.

Alla dessa platser har gett mig havsöring på både korta och långa kast och tål både hög som lågvatten samt vind ifrån i princip alla håll, det som begränsar är din egen uthållighet, efarenhet och kastteknik.

Här kan man kroka havsöring med korta kast på bara 5 till 10 meter, så börja alltid ifrån land, speciellt på punkt ”A”

Kan du kasta lite längre är punkt ”C” riktigt bra, kastar du lite kortare så är punkt ”B” en säker sandkant att stå och nöta på.

”D” är en bra plats för både proffs och nybörjare, djupkanten tål att stå och nöta på, då en hel del havsöring passerar den här kanten.

”A B C” håller mer öring som står och cirkulerar, bra om du är först på dessa platser.

”E och F” är mer punkter , hotspots där jag fått öring ,då jag fiskat av dessa platser från olika håll mer än en gång.

”G” är mer en plats där Spinnfiskare brukar stå, det kan vara en poäng att stå där tillsammans med en kompis om en av Er spinnfiskar, inte ovanligt att efterföljare följer med in och sen tar på fluga.

Jag har haft stor framgång med båda mina nybörjarflugor. för Er som vill nöta och fiska lite långsammare.

För Er som har lite kastlängd , så är min bruna fluga mycket framgångsrik, självklart kan Ni fiska mer Era egna flugor.

För Er som vill ha hjälp på traven så finns det kurstillfällen framöver, bara att höra av sig via mail Läs gärna mer på min hemsida där Ni kan se kommande kurstillfällen.

Passar inte datumet, så kan vi säkert hitta ett tillsammans som funkar.

Alltid roligare att kunna en bra fiskeplats nära där man bor , så kan man sticka iväg på snabba flugfiskepass, ibland direkt efter jobbet eller innan 🙂

Hälsningar Christopher