6-3 till Havsöringen !

Havets silver
Havets silver

6 tappade och 3 C&R får nu summera flugfisket första en och halv månad. Till min glädje så har en del nya flugor jag testat funkat bra , samtidigt som jag nu lärt mig att spara nya linor till längre fram på säsongen.

Stormen har flyttat runt en hel del på kusten, helt klart så att det tillkommit en del spännande platser , en del gamla hotspots har fått på öronen då de i princip blivit avskalade av allt löst.

Det var länge sedan jag tappade så här mycket öring, vilket nu gör att jag återgår till att binda mina flugor på Mustardkrokar, som jag vet av erfarenhet mycket sällan missar en krokning.

Andra märken som saluförs som streamerkrokar har en tendens att kroka sämre. Jag har nu även gjort en ny kusttubfluga som visat sig kasta förvånansvärt bra och som även tillåter att jag sträcker hela linan, nu skall jag bara göra några nya som skall justeras lite.

Det spännande med den nya tubflugan är att den är större , förtyngd och likväl lika lättkastad som mina vanliga favoritflugor, trodde det skulle bli fladdrigt och tungt.

Därför var jag noga med att göra den så lätt som möjligt utan att göra den för kort, börjar bli farligt likt en drag nu .

Nu skall jag bara få bekräftat av en öring eller två att den är godkänd ,så skall den få en officiell lansering med pompa och ståt.

Lite annat skojigt är att guidningen nu kommit igång med en hel del bokningar och förfrågningar under våren.

i april tex så skall jag över till Bornholm och guida ett gäng som är blandat spinn och flugfiskare.

Har gjort det innan med framgång, det har visat sig flera gånger att spinnfiskare får in öringen till flugfiskarna som oftast får tag på ”efterföljarna” tidigt på säsongen.

Fortsättningen av februari och kommande mars månad ser jag fram emot,jösses vad tiden går fort, gäller att nyttja alla tillfällen som går innan sommaren är här.