Ett underbart fiskeår tillända

Ett underbart flugfiskeår på kusten är nu tillända och ett nytt år tar snart sin början.Min första blänkare tog i februari så det går att få dem tidigt  på säsongen i toppkondition.

Nu närmar sig allt med jul och nyår så min tid de närmaste veckorna kommer spenderas med familj och lite vänner.

Lite av tiden skall läggas på att binda lite nya flugor som jag funderat på, dessa flugor är en vidareutveckling av mina egna, men med en ny finess som bygger på några av de teorier jag har kring flugfisket på kusten, men först skall det testas

Lite kan jag lyfta på locket för Er som är nyfikna genom att berätta att jag binder flugan på en helt ny stomme som jag inte sett någon annan göra och som gör att det går att få fram en lite större profil och utseende som inte kommer göra flugan tyngre eller mer svårkastad än de vanliga flugorna jag använder.

Man kan nog ha sina synpunkter på allt testande, men jag tycker det är roligt att pröva lite olika infallsvinklar för att se om det bidrar på något vis.

20140429185156 (3) (1)20140502183749 (3) (1)

Den milda vintern kommer säkert bidra till att det finns en hel del fina öringar i havet nu när fisket drar igång den 1 januari, de stormar vi får rör om och syresätter havet så det finns en massa gott för öringen att tugga i sig.

I en del andra artiklar på nätet så har jag börjat se att det mer och mer talas om att kanske fiska fortare då de nya undervattenkamrorna visar att öring har mycket mer fart på sig än vad många trodde.

20140502183749 (4) (1) Image3 (2)

Vi kanske får se ett paradigmskifte snart kring kustfiske och hur det skall fiskas på bästa vis,eller så får vi fram några nya sanningar som gör det ännu mer spännande med fisket på kusten.

Nu är det dags för lite glögg och julmarknader.
God jul och Gott nytt år på Er alla

Tight Lines
Christopher