Min flugfiskeutrustning på kusten.

Christopher(3)

Nu finns min flugfiskeutrustning att köpa på min webbshop.

Jag har i många år prövat allt ifrån billiga vadare och vadarjackor till det dyraste på marknaden.Enligt min mening så är inte det dyraste på marknaden det bästa, utan priset sätts mer av hur känt märket är och vilken status det har på marknaden.

Personligen så tycker jag ett par vadare skall hålla minst 4 år till det fisket jag bedriver, och jag fiskar mycket.

Spö och rulle skall inte behövas bytas, däremot så går det åt ett par spötoppar genom åren, då de knäcks i allt från olyckor till att flugan har träffat spötoppen och skapat en spricka.

Det får man räkna med att lägga ut för genom åren, viktigt är att ha mer än ett spö eller köpa på sig en extra spötopp då man ger sig iväg på en fiskeresa.

Rullen klarar sig fint så länge man sköljer den väl efter kustfiske, så att inte saltet får chans att lägga sig som ett lager på vissa utsatta ställen, så som vevknoppen tex.

En riktigt bra rulle behöver inte ens oljas , utan bara hållas ren.

Linor håller ca 2 säsonger för mig, sen börjar de bli slitna, så att risken finns de inte håller helt för det fiske jag bedriver.

Kängor har jag prövat en massa olika och kommit fram till att med filtsulor suger, då det bara är en tidsfråga innan de lossnar.

Christopher bakifrån

För min del så funkar de hårda gummisulor som Jensen har jättebra på stenbotten och rullstensbotten om man nu vadar mycket där, självklart skall man ha med en vadarstav om man vadar i svårtrampade vatten.

Med lite teknik så spänner man bandet över bröstet, så kan man hänga staven över axeln och ha den beredd när man flyttar på sig.

Visst det finns vadare för 2000 kr och visst det finns vadarjackor för 2000 kr , visst det finns rulle för 2000 kr .. ja jag kan hålla på, med de håller inte i längden, tro mig jag har prövat.

Normalt får man byta dessa prylar under andra säsongen på kusten, jag har varit igenom allt de här och det blir inte bättre av att köpa ett par Simms g4pro för 8.000 kr och ett par Simmskängor för 2500 kr.

Visst det är jättefina saker, men kanske inte helt prisvärt i förhållande till det kustfiske jag bedriver, att de skall hålla minst 8 till 10 år är jag lite suspekt till, men vi får se, jag har dem kvar och varvar dessa med mina Jensenvadare som jag använder mest

I min jakt på rätt prylar till rätt pris så har jag testat en hel del, den stora skillnaden ligger inte i de olika spön som finns på marknaden bland ledande märken, utan det som skiljer de olika leverantörerna är deras vadare , vadarkängor och vadarjackor.

Många ledande märken görs i första hand för sötvattenfiske och fiske i älvar, saltvatten verkar inte alla ha tänkt på, kanske för att det fortfarande är en liten del av vad flugfisket står för på marknaden.

Så nu finns det ett prisvärt paket med alla de prylar jag använder och kan stå för som funkar och håller i många år för det fisket som gäller på kusten efter havsöring.

_DCS8617_Edit-1

Jag vågar påstå att slår du ut det som en årskostnad så kommer du se att över minst en 4 årsperiod så kan du inte köpa billigare som håller för fiske.

utan man kommer troligtvis få lägga på efterhand som prylarna går sönder, det har jag fått göra tidigare genom åren flera gånger.

Jag tänker inte avslutningsvis hänga ut dessa varumärken, men vill du absolut veta, så kan du fråga mig i ett mail, eller läsa på Edge, där finns en rad synpunkter som är väl värt att läsa för de som vill djupa sig kring prisvärdighet och hur länge prylar håller.

Slutligen så skall det vara skönt och roligt med fiske, inte en oändlig materialjakt där det är svårt att avgöra vad man skall tro på.

Det är ju havsöring vi vill ha och gärna stora öringar och när det väl händer så skall prylarna hålla, eller hur ?

Ögonblicksbild 1 (2013-09-24 18-36)

Tight Lines / Christopher