Medan stormen drar förbi

Kan man ju lägga lite tid på sina nya flugor, tubflugor, drag  eller vad man nu vill kalla mitt påfund.
Ja lite synpunkter får jag, även om det är mycke ros, så är det alltid någon som tycker annolunda, och det är helt ok.

Jag gör detta för att jag själv tycker det är skoj att leka med olika upplägg och material, allt för att se om det har en effekt på fisket jag bedriver eller om det bara är en dead end i design.

Kan bara inte låta bli med att förbättra och ändra olika variabler så att den blir som jag vill, nu har jag lyckats förenkla flugan ännu mer, så att det inte är så svårt att göra den.

20150111_201146

I jämförelse med en av mina favoritflugor och en annan kuststreamer så är storleken mariginell. lite längre än mina egna flugor med dock inte längre än att den fortfarande har samma storlek som en smörbult eller spigg på kusten.

Att jag binder den på en tub en sk mylarslang samt använder UV lim som huvud håller nere vikten , då den till 80% är helt tom.Jag använder inte ett städ alls utan binder allt i handen,det är lattare så.

Jag har varit lite orolig att flugan skule snurra eller inte hålla sig på rätt köl när jag fiskar, det visar sig nu att det inte är ett större problem efter de sista ändringarna jag gjort, kan nu utan att skryta eller överanstänga mig, nå ut i fulllängd med de kast jag gör på kusten.

20150110_150038

Nu skall det testas vidare efter stormen , skall bli skönt att få sin första fiskedag snart och kunna komma ut och njuta en fiskedag med hyfsade förutsättningar för fiske, ja så e det på kusten.

Det kommer sällan vara helt perfekt utan alltid olika variablar som påverkar resultatet, men så plötsligt så sitter det en öring , det är väl därför vi nöter på med vårt fiske och olika ideer.

20150111_215925

Ibland får man vara lite wild and crazy och pröva nya infallsvinklar, det värsta som kan hända är bara att man som Eddison sa,”man har inte misslyckats , man har bara uteslutit 2000 andra möjligheter”.

Vi får se om detta är en början på något nytt för mig , hur som helst skoj e det  🙂