Havsöring på heltid :-)

 

Liten blänkare

Näe riktigt så bra är det inte att jag kan fiska på heltid, det är helger som gäller för mig, så som för många andra.

Nu till helgen så är det flugfisketräff på Hammars backar på söndag som jag håller i. sen så skall jag vara med på experimentflugfiske på kusten från båt.

Ett test jag blivit inbjuden till som jag skall berätta mer om framöver, därtill så en tur till Bornholm, så nått skoj borde allt det här kunna ge kommande veckor.

Att jag filmar och tar bilder hör självfallet till, så Ni får ta del av äventyren.

Av olika anledningar så missar jag både ”Blänkaren” och ”Öringens dag” i år.

Båda p.g.a. av att jag blivit inbjuden till annat, annars brukar jag gärna försöka vara med på Öringens dag som är den fisketävling på kusten som funnits längst och som har en fin tavla som skulle vara skoj att få en dag.

2 brutna spötoppar på klass 7 och 8 spö.

Lite skoj har då skett sen sist, två brutna spötoppar  på mina gamla spön och 3 veckors leveranstid, gjorde inte det roligare.

I båda fallen självförvållat, i ena fallet så lyfte jag en stor besa som vägrade komma nära , så att all belastning kom på spöspetsen, rent slarv, men det hände.

Vinden in från höger.

I det andra fallet, så sker det som ibland sker att flugan med kulögon tar en annan bana i luften och träffar spöspetsen , så att en spricka bildas, vid nästa tillfälle jag skulle ut så gick den rakt av när jag satte ihop spökdelarna.

En viktig orsak till varför man alltid skall ha keps och glasögon på sig. Sånt här händer för mig ibland då jag kastar ut linan med  vinden in från höger.

Finns en teknik jag har där jag låter linan fångas av vinden i bakkastet och drivas ner bakom mig innan jag skjuter i framkastet, på det viset slipper man kasta baklänges och kasten blir lika långa som när jag kastar med vind in ifrån vänster.

Får nog filma det en dag, då det är en blandning av underhandskast och överhandskast, där man för linan lågt över vattnet i bakkastet, för att vinden inte skall fånga linan.

Ser fram emot att få visa lite från träffen på söndag, skall bli riktigt skoj och förhoppningsvis lite goa öringar som skapar böj på tillvaron.

Tight Lines / Christopher