God Jul å gott nytt fiskeår

Underbart att januari nu närmar sig, kanske den bästa presenten för många av oss som i ren iver den 1 januari snubblar ut lite bakfulla efter en trevlig nyårsnatt.

Jag är nog inte ensam om att ta sig ut så tidigt det går utan att skapa allt för mycket oro där hemma.
När många av de finaste fiskeplatserna fått vila sen september, så kan det bara bli bra, eller hur?

Nja så är det nog inte alltid, men om vädergudarna tillåter , så kan det bli sjukt roligt att stå där i tidigt morgonljus , bara för att säkra att man är först.

mah00462_moment4blank 45

För nått år sedan när vi var ett gäng på Bornholm, så kom vi ner på en favoritplats , som många gärna besöker i november.

Vi tog oss ner i totalt mörker och kunde konstatera medan vi stog på stranden och väntade på lite ledljus från horisonten , så kunde vi skönja ett par spinnfiskare som satt i var sin plaststol i vattenbrynet , så ingen skulle kunna gå förbi.

Någon måsta ha kört ner dem och satt av dem mitt i natten , båda ryckte till när vi började garva över situationen, det var bara att rulla vidare till andra hotspots.

rnr-bag-inside_webrnr-bag_web

Tittar man lite framåt i grovplaneringen så är det en hel del på gång, några fiskeresor inklusive att jag nu blivit medbjuden till Florida för att flugfiska ifrån båt, en resa som sker med Henrik på A Jensen.
Två båtar max 8 man i ca 7 dagar varav 5 då vi fiskar.

Direktflyg och guide på plats gör det till en trevlig tillställning som jag tror fler skulle vilja hänga med på, har några andra vänner som brukar åka över, kanske är de sugna att hänga på den här turen.

Hur som helt får man nog räkna med 25.000 inklusive allt, därtill behövs det klass 9 eller 10 på både spö och rulle för att klara krafterna vi kommer få smaka på.

Där kommer mer info om ett par veckor, då jag skall få lite bilder från de tidigare turerna med Henrik.

Här hemma så blir det ett par resor också över helger, vi är redan ett par stycken på både , Bornholm och Mön , det roliga att jag fått tips om helt nya platser som jag skall försöka fiska av innan för att se om de är så bra som det sägs.

20150221_14102120151120_122000

Lite guidningar och nya kunder gör att det snabbt fylls på i kalendern, även några större grupper som vill komma, helt klart att intresset vaknat för våra Svenska vatten.

Nu har jag även fyllt på med det mesta i shopen samt även fått en del nya testspön som jag skall pröva framöver.

2017 ser verkligen ut att bli ett intressant år på många vis, ligger lite efter med en del filmer jag gjort, samt  med artikeln om flugor, passar nog på nu när det kommer lite ledighet in i bilden.

mah00462_moment_moment-2Stevns2015 decniborsilver

På mina turer till och från i jobbet , så har jag passat på att fiska i Köge bugt på vägen hem, dessa snabbturer ger nästan alltid lite småfisk, och en del över måttet, dock inga större för tillfället, men det kommer säkert.

Dessa badkar nära land och strax utanför Köpenhamn gör det väldigt lätt tillgängligt och trevligt, lägger man till att gå på sand och fiska av badkaren på både utsidan och insidan. så kan det inte bli bättre för en snabbtur på kusten.

En liten film jag lagt med här visar en blekedag på Köge bugt , där jag på vägen hem stannar till och lägger några kast från land, det jag vill visa med filmen är att få fler till att titta efter dessa sk strömstråk som går längs våra kuster.

Inte alltid så lätt att se på film, då många av dem bara syns i viss ljus och vinkel, i detta fall så vänder strömmen ut från ett inre badkar och går långt ut i Köge bugt.

Jag har de senaste åren börjat fiska av dessa strömfåror mer regelbundet och effektivt, där är väldigt ofta fisk som går i kanten mellan strömfåran på både utsidan av strömkanten eller insidan av strömkanten.

Skönt att se vi börjar få en vinter här nere som ger bra vind och lite plusgrader, sjukt svårt att sitta still när det ute blåser och ruggar upp havet så det blir lättare att komma nära de stora öringarna.

Screenshot_2015-12-10-22-15-00 Screenshot_2015-12-10-22-05-46

Då blir det för min del gärna ett klass 8  spö och en IM lina , så kan man fiska av långa kuststräckor i sin jakt efter en riktig fin firre, finns säkert enklare sätt, men för mig är det som absolut skönast att vada på och kasta över nytt vatten hela tiden.

Till sist så vill jag bara påminna om Flugfiskarnas dag den sista söndagen i mars , då vi alla kan ses på Hammars backar, nu har vi lärt oss att fiska där i alla väder och få fisk, så det är bara att boka in dagen i kalendern.

Kommer en del mer om det här längre fram, men för Er som vill smaka på kustfisket eller bara träffas igen , så är det bara att hänga på söndagen den 26 mars.

Tight Lines
Christopher