Flugfiske Havsöring Österlen nr 10 – YouTube

Flugfiske Havsöring Österlen nr 10 – YouTube.

Respekt för havsöringens uppoffring för att föra sin arvsmassa vidare.

I den här filmen ser Ni en riktigt raga som tar sig fram precis i vattenbrynet efter småkryp att äta, stjärtfenan är helt infekterad, men så fort havsöringen kommer tillbaka ut i havet så påbörjas läkningsprocessen i det salta vattnet.

Tänk på nu när fisket drar igång 1 januari att allt som är lekfärgat, smalt och utlekt i olika former, bör återsättas snabbt och varsamt.

Bästa sättet att undvika dem är att fiska lite fortare , så minskar risken för utlekt fisk samtidigt som du ökar chansen för en överhoppare,dvs en öring som valt att stanna i havet och inte leka.

Naturen gör så att vissa havsöringar stannar i havet , kanske som en försäkring ifall det går galet i någon å av någon anledning, så finns det några kvar som kan föra vidare arvsmassan, vem vet om det verkligen är så, men tanken är ju god.

besa

Här är en bild på en liten raga som fastnat i tångsump en dag när jag var ute på kusten, jag kunde knuffa ut den på friskt vatten igen varefter den insisterade på att simma runt mig om och om igen i det lugna januarivattnet.

Fick vara noga med var jag la ut min fluga , så han inte klev på av misstag. Inte alla öringar som e rädda för en 🙂

hls Christopher