Blank havsöring i vårväder

Äntligen börjar det likna lite vår här nere i Skåne, skönt nog så börjar solen titta fram så att ytvattnet nu snabbt blir varmare.

Även om vattnet fortfarande bara är runt 3-4 grader ,så blir öringen mycket mer aktiv när vårsolen och de längre dagarna ger sig till känna.

Det märktes tydligt redan i fredags att det nu börjar en period, då vi kan räkna med att öringen röjer längs våra kuster.

Här om dagen var jag ute med en yngre kustfiskare som frågat om vi kunde fiska ihop, nu tog vi oss tid att fiska ett par timmar tillsammans på sydkusten.

Ögonblicksbild 3 (2017-03-12 20-19) (2)

Väl på plats så gick jag tvåa för att både filma och rensa upp med mitt testfiske om det skulle missas nån öring.

Min yngre kustfiskare rensade fint med två upp och 4 tappade, själv ficks jag en dragning, det var allt.
Inget fel i det, jag uppskattar att gå tvåa och få se hur andra fiskar samt se glädjen och få lite film på köpet.

Jag kan bara konstatera att det finns många duktiga kustfiskare i kommande generationer och för min egen del så kommer jag blanda upp kommande test turer med lite yngre adepter efterhand.

Nu stundar en hektisk period för min del med mycket resor i jobbet , så i april blir det lite lugnare, två turer till Mön varav en är en kurs och en är att Pro gruppen A Jensen skall ha en fiskehelg ihop.

Däremellan och fram i maj-juni så är det guidningar för både små och stora grupper.
För min del så blir det helårsfiske i år , då sommaren skall gå till öringsfiske här hemma och i Danmark.

Där kommer klämmas in en resa till Bornholm i april också, så Ni som vill med kan höra av Er.
Vi kommer om allt blir som jag tänk mig bo på hotell med mat och logi inkluderat, mer om detta senare.

Flugfiskarnas dag den 26 mars är det bara att hänga med på, Ni som är intresserade, pushar inte så hårt, det kommer folk så det räcker ändå, nu skall vi bara ha vädret med oss.

MAH00618_Moment (2)

För Er som nu skall ut på kusten , så kan jag tipsa om att det fortfarande är kanter som gäller, snabb intagning är inget som hindar både fina öringar och utlekta att kliva på.

Eftermiddag och kvällsfisket har varit kanon de senaste dagarna, så nu lönar det verkligen att sticka ut efter jobbet och fiska till 19.00.

Nu har jag testat min ”Bornholms fluga Version 2” rätt hårt , så jag kan med gott samvete säga att den får godkänt att stå med som en favoritfluga framöver.

Kanske så att jag behöver döpa om den till ”Västkustflugan”, då den inspirerats av det hemliga liv den levt ett tag.
20170224_101155 (2)

Nu skall några andra färger nötas för att se vad öringarna tycker, själv e jag jättenöjd med de olika färgerna, men det är inte jag som bestämmer.

Vi kan nog alla vara överens om att det bara är en som kan bekräfta vad som skall godkännas eller inte och det är havsöringen, eller hur?

Ni som ställer frågor eller vill ha tips, det är helt ok, jag svarar efterhand, använd i första hand min kontaktsida eller messenger, så får Ni alla svar.

Tight Lines
Christopher