▶ My seatrout flies 2013 – 2014 for coastal fly fishing.

▶ My seatrout flies 2013 – 2014 for coastal fly fishing. – YouTube.

Nu har jag varit ute två kvällar på sydkusten mellan 21.00 och 23.30 och fiskat av två ställen som jag vet håller öring på sommaren.

Det visar sig nu att fler upptäckt det här, så när jag kommer ner kan jag se 1 till 3 fiskare som fiskar allt ifrån spinn, bombard till fluga.

För min egen del så så har jag tappat en fin öring och haft 3 som valt att hoppa inom 8 till 10 meter för att sen dra iväg.

Hoppande öring är tyvärr ett tecken att jag stört dem på något vis, kanske en effekt av att vada över stenig botten .

Hur som helst så är det både roligt och imponerande att kunna gå och komma så nära sommar öringen, att den är svårare att kroka nu hänger mer ihop med att de har många bytesdjur att välja på nu.

En imponerande syn jag fisk uppleva var att på en nästan spegelblank yta plötsligt se hur flera öringar kommer svepande in mot land varefter de vänder ut i ett tempo som får småfisk att hoppa åt alla håll, tydligt jaktbeteende.

Temperaturen på denna plats är runt 16-18 grader, med tydlig djupkant på ca 1 meter till 1.5 ca 5 meter från land, mycket tång och lite sandfläckar, två tydliga rev i vardera ändan.

20140625233157(1)

När det är i princip vindstilla fiskar jag med en Cortland sylkline flytande klass 6 och ett A Jensen spö klass 6 (8 fot).

Poängen med den här linan är att den smyger ut på ytan , så inget plask eller annat som kan störa när det är spegelblankt.

Nu samlar jag mig till ett nattfiske på den här platsen, skall bara bli lite bättre väder och vind , så allt är optimerat för bästa resultat.

Binder nu även lite nya experiment flugor som jag tror på, med en ny innovation kring flytande flugor för nattfiske, då många flugor med sk flytväst tenderar att tvinna flugtafsen.

Som Ni vet så håller jag på att prova igenom en massa flugor, till dessa två pass han jag pröva 10 flugor varav en gav napp men som öringen klev av efter ett par hopp.

Fortfarande är det snabba flugor som ser ut som spigg eller tobis med snabb intagning som ger resultat.

Snart har vi alla semester, då är det lättare att köra på genom nätterna, knäck å bräck

Trevlig sommar Christopher