Rustad för kommande multefiske på kusten

Rustad för Multe
Rustad för Multe

Ja då har jag fått ihop den utrustningen jag behöver för kommande flugfiske efter multe på kusten.

3-krok i storlek 16 , även om rekommendationerna var storlek 18.
En Cortland Sylkline klass 8 flytande som jag skarvat snyggt, så jag kan kasta ut ett par meter till om det skulle behövas.

Flugorna har bundits på ett recept som en dansk flugfiskare rekomenderar , då han kommit fram till att 3-krok i storlek 18 krokar bäst när multens mun är så liten.

Det finns heller ingen risk att kroka fel med så små flugor, tipset är att lägga flugan direkt framför multen med en meter och låta den fridrifta.

Själv var jag ute 1 timme igår och testade av allt så jag vet det funkar.
Passade även på att ta ett par avklippta jeans med badbyxor under, så jag har fickor till allt jag vill ha med mig ut.

Peang, priest,vattenflaska,mobiltelefon med hörlurar, glasögon,keps , flugor,badskor, extra tafs, ja det är en del som skall med.

Överkropp armar och ben smörjer jag in i solskyddsfaktor, nu är jag så brun, så bränna sig skall jag nog klara mig ifrån, kan ju passa på att få lite mer färg när man är ute.

T-shirt kan man ha med, men jag har lärt mig mer av att klä sig lätt och blöta kepsen i vattnet lite då och då, samt ha med vatten så det räcker.

Efter att fiskekompisar och annat folk delat med sig kring var multen finns, så kan jag nu konstatera att det är väl värt att leta efter multen mellan Hittarp i Norr ner till strax söder om Klagshamn i söder, sen tar observationerna slut.

Hamnar och lite dybotten med snäckor har också visat sig vara attraktiva platser längs sundet.
Att leta efter multe på sydkusten är ingen ide, då den här firren vill ha mycket varmt vatten, men vem vet, en dag så finns de kanske där också.

Vår svenska Id är lätt att rapportera som multe om man inte vet vad man skall titta efter.
Personligen så tror jag att en hel del av de rapporter jag fått är just Id och inte multe.

En bieffekt av att leta multe nu har visat sig vara att jag hittat stora abborrar i havet, nått som jag nu hoppas skall kunna vara en nymodighet för sommarfisket dagtid.

Slutligen så vill jag bara gratulera Martin Belohorka som drog en fin multe på kusten för ett par veckor sedan.

Martin Belhorka Multe

Martins egen text:
”Multe på 3150 gram tagen i sundet. Dessa fiskar är monster på att dra iväg med fluglinan. Det enda som är trist är att det är galet svårt att få dem att hugga. Detta var första hugget på årets andra tur och första multen någonsin för mig efter två års kamp. Smygfiske på skånska sandflats efter fisk som verkligen verkar kunna konsten att rusa”  //slut citat//

Då får vi se vad sensommarfiske kan bjuda på,Öring,Abborre,Torsk,Regnbåge eller Multe?
ja vi får se, skitfiske på Er:-)

Christopher