Flugor som jag testar och fiskar med på kusten.

DSC00175

Den perfekta flugasken för kusten finns den?

Kanske inte, beror säkert på så mycket mer än bara att ha rätt fluga i vattnet. Flugfiske på kusten är så mycket mer än att plocka ut olika delar av fisket och säga att detta är ensamt avgörande för ett bra fiske på kusten.

Skall man fiska snabbt eller långsamt  på kusten ?  Samma sak här, för min del så har jag svårt att fiska långsamt och har bäst resultat på snabb intagning, men det blir nog så när jag nästan alltid fiskar snabbt,

Nu skall jag göra ett ärligt försök och fiska med både snabba streamers och långsamma räkor och märlor, allt för att ge båda en chans halva tiden var, kommer även variera första flugan så att jag börjar med långsamma flugor varannan gång.

Allt för att se vad resultatet blir , kanske kommer det överraska både mig själv och andra inom kustfiske.

20140430194856(2)

Min silvriga favoritfluga toppar listan just nu, snabb intagning har gett mycket blank fisk för mig de senaste åren, fiskar nästan bara med den här beroende på vilken botten jag fiskar över, ger bäst resultat över sk sand och leopardbotten.

DSC00173

Den vita flugan som är en av mina favoritflugor har gett mig min finaste öring och har sen dess varit ett bra alternativ när jag fiskar med mellanfart och snabbt över sand och brun botten.

20140430195439(1)

En UV variant på min bruna favoritfluga som givit många öringar under kalla perioder över sand och leopardbotten, tål både snabb och långsam intagning, har gett extra mycket öring kalla perioder med lite sol framme.

20140430195401(1)

Vit UV fluga är en variant som jag experimenterar med, då den givit bra resultat och har ett slags mellanläge på att vara en provokation eller attraktionsfluga under kalla perioder och mitt i sommaren

20140430195258(2)

Kobberbassen är en dansk favoritfluga som ger jättefina öringar hos mina danska vänner, tänker nu ge den en chans och se vad den kan bjuda på för glädje.

20140430195218(3)

Räkvariant som skall prövas , påminner mycket om pattegrisen som Ni ser, vet att många fiskar huvudsakligen med den här och får upp stora klunsar till öring , så den skall testas noggrant.

20140430195237(2)

En annan dansk favorit med fint trackrecord, på fina öringar, speciellt på fyn om jag förstått det rätt, får se vad den kan bjuda på för upplevelser på sydkusten och Bornholm.

20140429195847 (1)

Mitt första försök att fiska med räka på länge, gav en blänkare i ett hav av näbbisar, skal bli spännande att fortsätta testet med den här.

Tar man bort räkögonen så ser den misstänkt lik min bruna favoritfluga eller va tycker ni själva ?

DSC00174

Min första favoritfluga, , Nibor one, den brune kartoffelflugan, som gett mig många öringar genom åren och då menar jag många.

Är man i minsta tvivel på vad man skall fiska med på sina hemmavatten eller på fiskesemestern så är det den här man börjar med.

Eller kör tandemfluga som Jan Melin gör, ha två på samtidigt varav en på upphängare, bli inte förvånad om dina öringar sitter på den bruna, så ser i varjefall facit ut så här långt.

20140419_115011

Jag kommer ge det här testet en riktigt god chans under det närmaste året, allt för att låta både säsonger och olika fiskeplatser vara en del i resultatet.

Försöker nu fiska så ofta jag kan även om det bara blir korta turer på en rad olika hotspots och kända fiskeplatser på kusten beroende på var som är fiskbart men också på hur fiskebotten ser ut, så jag får med alla olika variationer som finns.

Tight lines/Christopher