Flugfiske från kajak på kusten?

Aterra Webshop – RTM Abaco 360 Angler.

Jag har en tid funderat på att pröva kajakflugfiske, inte så mycket för att komma ut på djupt vatten, utan mer för att kunna ta sig fram på grunda områden och badkar utan att störa förmycke.

Det var efter jag talat med lite fiskefolk som funderar på hur man skall fiska multe och havsöring på ett klokt vis som ger en möjlighet att sightfiska genom att komma upp lite, så man kan se ner i havet.

Att ta sig fram över ca 50 cm vatten utan allt för mycke rörelse i vattnet över stora ytor kräver att man gör det på ett hyfsat tyst och klokt sätt som vadning inte alltid tillåter.

Nu skulle man lätt tro att jag börjar bli prylgalen eller varför inte bara skaffa en vanlig båt med motor.

Ja det enkla svaret är att en båt kan inte ta sig fram där jag vill fiska och en motor stör mer än vad jag kan acceptera.

Tänker man sen igenom nöjet av att både kunna ta sig fram stilla och fint, samtidigt som det går att kliva av och flugfiska olika hotspots eller fisk man spanat in, så ökar pulsen lite när man vet att båt inte skrämmer öring på samma vis.

Rent säkerhetsmässigt så skall man inte ge sig ut på djup vatten, så som jag ser det, då kan man säkert låna en jolle på nått vis och idka djuphavsfiske, men det är inte det som är min ide.

Jag har nu förklarat min ide för en Kajakfirman Aterra i Helsingborg och fått nöjet att låna dessa prylar för att testa mina idéer och se om mina teorier stämmer med verkligheten.

Att det går att komma i kontakt med stor havsöring är bara en tidsfråga, de platser som skall testas med konceptet kommer ge ett svar om jag tänker rätt.

För Er som är nyfikna på det här så kan jag bara säga att det kommer ett reportage med film, bilder och text där jag visar mitt lite galna experiment.

Nått att titta på och njuta av under höstens kalla månader, där vi alla funderar på en Bornholmsresa eller kommande havsöringspremiär 2015.

Går allt väl med väder och vind ,så hoppas jag hinna med det här innan förbudstiden nu slår till.

Tight Lines
Christopher