Endagstur till Bornholm

Lite återkoppling på min endagstur till Bornholm i oktober för Er som vill smaka på Bornholm.

Fick 4 småöringar och en massa småhugg och dragningar på totalt 7 timmars fiske mellan 11.00 och 18.00, kunde fiskat en timme till. ( dagsljus till 19.30 )

Kostnaden för resa med katamaran från Ystad till Rönne gick på 250 kr, båten avgick 08.30 och framme i Rönne kl 09.30, kaffe och mackor fixade jag hemifrån för att kunna lägga all tid på fiske.

Hemresan var bokad på sista katamaranen hem kl 20.30, vissa dagar är sista turen hem redan 18.30, så kolla.

På detta vis så fick jag 7 timmars fiske, vilket bör stilla abstinensen en del för oss som inte kan vänta under förbudstider här hemma.

Bornholm

Väl på plats så bytte jag om i båtterminalen,man kan även byta om på båten om man så vill. Bara att välja vad som passar,det går även att låsa in i skåp på terminalen kostar 20 dkr i mynt.

I biljetten så ingår lokalbuss, men jag valde att gå ut till Hvide odde , en promenad på ca 35 min. Önskar man så kan man ta en taxi t/r för kanske 150 danska.

Går att hyra cykel eller ta buss,Har inga problem med att gå lite, trevlig promenad förbi Hotell Griffen. upp till Antionette vej.

Vattentemperatur ca 14 grader och nästan vindstilla, tyvärr var det rätt mycket skräp i vattnet efter den stora stormen, så jag fick fiska lite längre ner efter udden i sk barnkammaren.

Fick 4 småöringar och en massa småhugg och dragningar på totalt 7 timmars fiske mellan 11.00 och 18.00.

Går att pressa detta till 8 timmars fiske om man väljer att sluta fiska vid 19.00, då har man 1.5 timme att komma tillbaka till båten.( det blir mörkt tidigare nu )

Längre turer med buss tar för lång tid tycker jag, då får man vara ett gäng på 3-4 man och ta en taxi till Lufthaven eller någon annan plats med ca 30 min resväg.

Fördelen med dagstur till Hvide odde är att det går att ha koll på den mest optimala dagen ,då man bestämmer sig dagen innan.

Bra med endags turer för en billig peng, gör också att man med kort framförhållning har koll på  vind och väder.

Några av mina veckoturer till Bornholm har annars störts av dåligt väder, storm etc, inget man kan styra då man bokar månader, veckor i förväg.

Är också roligare att åka över ett gäng på en nästan perfekt fiskedag med reservation för skitigt vatten vilket jag tror man slipper i november.

2012-11-10 11.46.12

Man kan också ta sig en öl och god mat på båten om man vill, jag kommer göra detta fler gånger.

Vill Ni med får Ni höra av Er, så flaggar jag nästa gång med en veckas förvarning via mail,proffs som nybörjare är välkommen, tips och trix ges på plats, saknar du flugor är det bara att säga till.

Ps dansk fisketegn tillkommer  på 140 dkr för ett årskort.

Hälsningar Christopher