Bland fluglinor, spön, kastklumpar och räkor.

”Sommaren är kort , det mesta regnar bort”…. snart så är ledigheten över och vi går alla tillbaka till våra olika förpliktelser inför hösten, en del av oss använder sommaren till vila, några av oss väljer att fiska efter andra arter eller beger oss norrut för att fiska i våra älvar och fjällsjöar.

För min egen del så har tiden gått till att njuta med familjen och fixa och trixa med fluglinor och kastlumpar så jag får en perfekt trimmad utrustning till kommande säsonger i både Danmark och Sverige.

Många snabbturer på en timme till hamnen för att provkasta olika linor som jag trixar med samt pröva av olika räkflugor som jag håller på med,för var kväll har det blivit fler och fler som fiskar där jag stått, så nog för att det triggar igång fiskeintresset när jag går och lägger mina långa kast tvärs över hamnen.

2015-03-09 18.10.15MAH00581(1)

Ja det finns öring i hamnen, men de är inte lätta att få på kroken, de går så man kan se dem om man vet hur man skall titta, inte alltid djupt heller utan helt uppe i kanten, på bara 30 cm vatten i 17 gradigt vatten, så visst finns dom, men de flesta man ser är under måttet, riktig barnkammare helt enkelt.

Vid ett annat tillfälle var jag ute och badade och kunde då se en öring som gjorde 180 grader på mig i superfart, jisses vad fort de rör sig , bara de vill,inte tillräckligt med soliga dagar för att sight fiska än, men om augusti blir fin så skall det bli några turer.

Det märks att folk rustar för hösten och planerar lite resor, redan nu så är vi ett bra gäng som skall iväg till Bornholm i höst, troligtvis blir det även en tur i februari till Bornholm, kommer även rigga resor till Mön i vår,men skall först över en tur till själv och bo på hotell och fiska av fina platser nu i augusti.

index PA080023 (1280x720)

Skall ordna en träff i augusti september där alla gamla som nya kan passa på att binda upp sig inför resan och få en briefing på vad som gäller på Bornholm och Mön ifrån kustfiskare som varit där

Hoppas också på att få med en hemlig gäst som kommer bjuda på sina kunskaper kring kustfiske och flugbindning.

Skall även över och titta på nya spön och rullar i augusti som kommit, skall vara ett sk havsöringspaket för ett riktigt bra pris till många av de kustfiskare som idag inte vill lägga proffspengar utan som vill få ett alternativ som räcker till kustfiske och som man kan ge lite stryk utan att vara oroligt.

Kommer ta hem och testa klass 7 och 8 spö med rulle, skall utvärderas först, för rulle och spö så kommer det ett paketpris som skall jämföras med att annars lägga ut 10.000 och uppåt om man tittar på de ledande märkena, helt klart ett alternativ för de som idag kör med en klass på kusten eller som skall igång med kustfiske, själv använder jag gärna både klass 7 och 8 beroende på väder och vind.

11149821_873513616073523_3325782260163544121_o11182724_873513659406852_675222274138309530_o

 

Släpps i november, så en perfekt julklapp till kommande säsong på kusten, hur som helst, vill man testa så kommer jag ha det hemma för de som vill pröva nya spön.

Flugbindningen har gått för fullt, binder olika räktyper som jag kastar och testar, skall väl inte säga för mycket än , men kör även men en liten leka på kroken ,så räkan inte snurrar , samt ser till att benen sitter rätt så de inte fastnar i krokböjen, vilket lätt sker om det är allt för långa ben.

Jag har hittat några kombinationer som jag tror på, skall bara få döpas i havsöring innan det djupas i en ny artikel kring räkflugor på kusten.

Redan nu kan jag säga att jag löst hur man får rätt på benen , skall fixa en film så kan Ni se hur man rättar dem i perfekt vinkel.

Kastklumpar och fluglinor har nötts och trixats med på alla vis, var supernöjd med de jag använt tidigare, men blev glatt överraskad av årets kollektion, som är ett riktigt lyft för mig.

Det märks också ifrån kunder som köper, de kommer tillbaka efter de fått första linan och köper olika typer av linor, några hör av sig och lovordar hur bra de är, så det kommer vi nog få höra mer om.

Jaha, varför är då de så bra?
Kort kan jag säga att de är supersköna att kasta med och för min egen del , så drar jag ut fullängder på linorna även utvadad utan att behöva göra en massa luftkast, de känns helt enkelt kanonrätt och enkelt.

Till på köpet har jag även använt krympslang och svetsat ihop ett par kastklumpar med running line, så jag får en helt skarvlös lina som jag kan leka med som jag vill och vips är man uppe i 40 meter lina med tafs.

De traditionella 27 meters WF linorna har jag inte slutat använda, de kommer fram regelbundet och är sköna att fiska med om man inte har kravet på sig att nå ut på vissa platser jag fiskar på, de är helt enkelt bara en kortare variant än mina svetsade kastklumpar.

Jag håller fortfarande på med att förlänga linor genom att svetsa dem, utan att nämna några namn så har jag skarvat 27 m wf lina med 30 meter running line, det kommer en förklaring vad jag skall ha detta till, men det är en senare historia.

11164672_873513746073510_8981341985571294521_o Ögonblicksbild 3 (2014-12-02 18-22)

Ja jag vet rekordet är 53 meter í Trout Distance, men det är med klass 5 linor, ett rekord som satts i sommar, får nog träna lite till för att nå deras längder.

Med tanke på alla timmar jag lägger på att kasta långt, så är det inte omöjligt att man en dag kanske är med om att pressa fram nya rekord, lite lockande är det, håller mig nog till fiske ett tag till.

Nu har jag fått ihop mina kastpaket, så kommande kustturer skall blir riktigt roliga , ser verkligen fram emot att komma ut och fiska dagtid lite mer, och då på platser som inte är fulla av badgäster.

Tight Lines
Christopher