Flugfiske i förbudstider efter havsöring

Vad skall man hitta på nur när det inte går att fiska efter havsöring på skånes kust ett tag?

ja den frågan har vi alla nog ställt oss, för min egen del så läggs min tid på att utforska, testa och designa mina Nibor flugor, något som är superskoj att hålla på med.

Nu börjar jag också hitta fram till olika tekniker som både spar tid ,men framför allt bidrar till att jag får än mer effektiva imitationer med de egenskaper jag vill ha.

Kastteknik är något annat jag brukar lägga lite tid på, nu har jag även skaffat mig en variant på linhållare som jag testat ett tag med goda resultat, något som jag skall använda nu när jag testar lite nya strategier på kusten, mer om detta senare.

Linor i olika varianter testar jag också, mest för att få den rätta känslan i kasten i kombination med flugor som jag testar, visste du att underklass en lina till en tung fluga faktiskt fungerar bättre, speciellt med rätt längd på tafsen.

Kasta baklänges har jag utvecklat till en teknik jag kallar för pilbågetekniken, då det är som att spänna en pilbåge samt vrida över spöhanden på ett snyggt vis, kastar faktiskt lika lång bak som fram nu, vilket gör fiske i fel vind superenkelt.

Nu I höst skall jag även ta några småturer över sundet, så jag kan testa mina senaste små flugor, har även avsatt tid till lite finlir med nya idéer som skall testas skarpt, då det finns lite vita fläckar på min radar som jag måste söka av innan jag kan berätta om jag har fel eller ej.

Jag har även nu fyllt 60 år i dagarna, så mina barn tyckte det var en god ide att ge mig en fiskeresa till Island, vilket jag självklart inte tackar nej till.

Får se vad för typ av fiske det blir, något spännande kommer det säkert att bli.

 

passar på att önska alla en fin höst på alla vis.

Christopher